USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA HUMANITARNA AKCIJA: NOVAKOVIĆI DOBILI NOVI KROV NAD GLAVOM :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA HUMANITARNA AKCIJA: NOVAKOVIĆI DOBILI NOVI KROV NAD GLAVOM


Izvor: Semberija info 

Prethodnih nekoliko mjeseci javnost u Semberiji ali, ispostaviće se na kraju i mnogo šire, imala je priliku upoznati porodicu Novaković iz bijeljinskog sela Patkovača. Radi se o petočlanoj porodici koja je živjela u izuzetno neuslovnoj kući, bez stalnih primanja i sa troje djece sa smetnjama u razvoju. Život Zorice i Zorana te njihove djece Ljubiše (22), Mihajla (21) i Živane (19) tekao je u nezavidnim uslovima gdje su kao jedini izvor prihoda imali socijalnu pomoć i novac od dnevnica oca Zorana koji je, uprkos narušenom zdravlju sticao radom na semberskim poljima.



Zahvaljujući velikom broju namjenskih donacija koje su za ovu porodicu pristigle iz cijelog svijeta, Humanitarna organizacija ''Srbi za Srbe'' u rekordnom je roku realizovala adaptaciju njihovog porodičnog doma.  

- Za našu Humanitarnu organizaciju danas je veliki dan. Nakon što smo prije par mjeseci pokrenuli akciju dobili smo dovoljnu količinu finansijskih sredstava da Novakovićima u potpunosti rekonstruišemo kuću. Bogu hvala, danas smo predali kuću na kojoj je novi krov, nova stolarija, koja je iznutra u potpunosti nanovo urađena, sa novom bijelom tehnikom i namještajem tako da Novakovići imaju mnogo bolje uslove za život. Moram istaći da je kampanja za pomoć porodici Novaković imala veći odziv u odnosu na druge slične projekte koje radimo što je i razumljivo ako se ima u vidu stanje ove porodice. Sakupili smo oko 70 hiljada konvertibilnih maraka od kojih je mnogo bilo namjenskih donacija, samo i isključivo za Novakoviće“, rekao je Mladen Marić ispred Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ naglasivši potrebu da se, sada kada Novakovići imaju pristojan krov nad glavom, uključe i druge organizacije i institucije kako bi ovim ljudima olakšali njihov svakodnevni život. 



Priča o porodici Novaković iz sela Patkovača kod Bijeljine rasplakala je ljude širom regiona. Njihovi osmjesi na licu, uprkos teškom životu i neimaštini probudili su kod ljudi svijest da je za sreću u stvari potrebno tako malo.
- Za mene nova kuća znači puno. Kako je bilo prije, nije bilo ni za gledanja a sada je ekstra“, izjavio je kratko Ljubiša Novaković.