Svetosavske akademije održane u školama i na fakultetima :: Semberija INFO ::

 

Svetosavske akademije održane u školama i na fakultetima


Povodom Savindana, školske slave brojnih bijeljinskih osnovnih i srednjih škola, kao i  bijeljinskih fakulteta, danas su održane  svečene akademije, lomljen je slavski kolač, izgovarane su Svetosavske besjede o prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvjetitelju, prvom srpskom diplomati.



Svečano je bilo u Centru visokog obrazovanja u Bijeljini, gdje su slavu Svetog Savu proslavili studenti i nastavnici Pedagoškog i Fakulteta poslovne ekonomije, a to je ujedno bila i centralna Svetosavska svečanost za Univerzitet Istočno Sarajevo. Prigodnim riječima i podsjećanjem na život Svetog Save, brojnim gostima i uzvanicama obratio se rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, profesor doktor Milan Kulić koji je tom prilikom domaćinima čestitao slavu.



 Svečarska i slavska atmosfera vladala je danas u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, u brojnim osnovnim školama, u Osnovnoj školi „Dvorovi“ u Dvorovima, u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Janji.



 Davor Radojević, direktor Osnovne škole „Meša Selimović“ u Janji kaže da je slavski kolač lomljen tokom dana u pet područnih škola, a završna manifestacija održana je večeras u 19 časova u centralnoj školi u Janji.



„Naši učenici će učestvovati i na Svečanoj akademiji u Centru za kulturu „Semberija“ 31. januara, u 16 časova, u okviru „Svetosavskih dana“. Uz nesebičnu podršku nastavnika, učenici vježbaju u školskom horu, u folklornoj sekciji, imamo i dobre recitatore koji predano i vrijedno rade u svim školskim sekcijama. Vjerujem da ćemo još dugo proslavljati Svetog Savu u našoj školi“, kaže Davor Radojević.





(Semberija Info)