Gradska organizacija SNSD-a Bijeljina: Poziv na sabornost i jedinstvo u 2024. godini :: Semberija INFO ::

 

Gradska organizacija SNSD-a Bijeljina: Poziv na sabornost i jedinstvo u 2024. godini


Uz najljepše želje u 2024. godini, pozivamo sve građane na jedinstvo i na sabornost, te da nam uvijek na prvom mjestu bude vjera u Republiku Srpsku i ljubav prema Republici Srpskoj, izjavio je Bojan Savić, sekretar Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina na današnjoj konferenciji za štampu, organizovanoj  u prostorijama ove stranke. Podsjećajući na ranije donesenu odluku u Gradskom odboru SNSD-a o nemogućnosti obavljanja duplih funkcija, kada su u pitanju funkcioneri iz redova SNSD-a, Savić je istakao da je odluka u velikoj mjeri već i realizovana.

 „Naša tri odbornika, koji su istovremeno i direktori, vratili su svoje odborničke mandate na raspolaganje SNSD - u 29. deecembra prošle godine, odmah nakon zasijedanja Skupštine grada i ja im se ovom prilikom zahvaljujem. To su Danijela Đukin, Milenko Gajić, Zlatan Lazarević i oni će svoj politički angažman nastaviti u okviru Gradske organizacije SNSD-a. Nakon što CIK BiH to potvrdi, imaćemo tri nova odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina i novog šefa Odborničkog kluba. Vezano na temu duplih funkcija, najavili smo da će direktori i funkcioneri iz reda SNSD-a, koji su ujedno članovi nekog upravnog ili nadzornog odbora, vratiti  mandate na raspolaganje stranci. Ovim putem pozivam sve funkcionere koji to do sada  nisu učinili, da najkasnije do 15. januara to urade. Nakon toga će SNSD iskoristiti svoje nadležnosti da navedenu odluku sprovede do kraja i niko neće biti od toga izuzet. Ovu odluku ćemo u potpunosti realizovati do kraja januara“, istakao je Bojan Savić, naglasivši da će se SNSD u narednom periodu baviti sobom i jačati svoju unutrašnju organizaciju.

 „Za nas jak SNSD znači jake institucije Republike Srpske, jaku Bijeljinu i jaku Republiku Srpsku. U tom smislu, naš dalji angažman u 2024. godini biće podrška institucijama, podrška predsjedniku Republike Srpske, pogotovo po pitanju montiranog procesa koji se vodi u Sarajevu protiv Republike Srpske. Borba koja se tamo odvija, formalno je sudska, suštinski je politička borba i u toj borbi učestvujemo svi. Tu borbu ne vodi samo pravni tim našeg predsjendika, već tu borbu nosimo svi mi. U tom smislu, smatramo da tu borbu možemo iznijeti samo uz sabornost i slogu, okupljeni oko naših institucija i okupljeni oko podrške predsjedniku Miloradu Dodiku. Ovim putem želim da pozovem sve naše sugrađane, da svečano proslavimo Deveti januar - Dan Republike, naš državotvorni i vjerski praznik, trideset i drugi rođendan Republike Srpske“, istakao je Bojan Savić.

Što se tiče dosadašnje Koalicije političkih stranaka koje su bile uz SNSD i formirale skupštinsku većinu, Savić je ponovio da ta koalicija više ne postoji, naglasivši da SNSD ima svoj odbornički klub, te da će se u narednom periodu baviti sobom i svojom unutrašnjom organizacijom.

 Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada, uz čestitke građanima Bijeljine za Novogodišnje i Božićne praznike, izjavio je da je Skupština grada učinila sve da u 2024. godini grad dobije budžet i da nastavi normalno funkcionisanje.

„Budžet je usvojen u iznosu od 74. 171. 235 KM, tako da je sada obaveza na gradskoj vlasti i Gradskoj upravi da ovu odluku sprovede u djelo. Što se tiče Kluba odbornika SNSD-a, uložili smo amandman na budžet, kako bi se anlulirale sve negativne posljedice zbog raznih propuštanja i nemogućnosti sprovođenja rebalansa budžeta. Željeli smo da to preduprijedimo i da nedostajuća sredstva za osjetljive kategorije iz 2023.g godine obezbijedimo u 2024. godini. Dodatna sredstva su predviđena za subvencije roditeljima djece koja borave u privatnim vrtićima, za novorođenu djecu, za đački prevoz, studentske stipendije i poljoprivredu. Sportski klubovi će dobiti dodatna sredstva, a predviđena su i dodatna sredstva za zdravstvenu zaštitu i za udruženja od opšteg intersa. Na ovaj način smo pokazali da nam je interes grada i građana na prvom mjestu. Što se tiče rebalansa budžeta, on nije usvojen, jer je za njegovu sprovodivost i primjenljivost ostalo vrlo malo vremena“, naglasio je Aleksandar Đurđević.

(Semberija Info)