PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELjINA DONIRALA SPORTSKE REKVIZITE ZA 14 SREDNjIH ŠKOLA REGIJE :: Semberija INFO ::

 

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELjINA DONIRALA SPORTSKE REKVIZITE ZA 14 SREDNjIH ŠKOLA REGIJE


Područna privredna komora Bijeljina osim primarnih aktivnosti koje su prije svega usmjerene na zastupanja interesa privrede, prepoznaje svoju odgovornost prema društvu i zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje.

Za kraj 2023. godine Područna privredna komora Bijeljina donirala je sportske rekvizite kabinetima za fizičko vaspitanje za svih 14 srednjih škola regije koja obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Miliće, Vlasenicu, Šekoviće, Osmake, Donji Žabar, Pelagićevo, Ugljevik i Lopare.

Kako je nedostatak radne snage jedan je od ključnih izazova sa kojima se privreda suočava a komorski sistem Republike Srpske jedan glavnih aktera u sprovođenju dualnog obrazovanja i obrazovne politike,
Područna privredna komora Bijeljina ove godine realizovala je i Projekat ''Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja'' koji podrazumjeva opremanje kabineta za izvođenje praktične nastave a sve u cilju modernizacije i kvalitetnijeg obrazovanja mladih za deficitarna zanimanja koja su neophodna za privredna društva. 

Fizička aktivnost igra ključnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja mladih ljudi koji su budućnost Republike Srpske a Privredna Komora želi imati aktivnu ulogu, podržavajući zajednicu u širem društvenom prosperitetu.