Zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja :: Semberija INFO ::

 

Zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja


„Prezentacija nalaza monitoringa implementacije Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Republike Srpske“ je događaj koji Fondacija ,,Lara” organizuje dans, 26. decembra, u Etno - selu „Stanišići“, hotel „Pirg“
 
-Prezentaciju nalaza monitoringa implementacije Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Republike Srpske, organizujemo u okviru projekta „Jačanje institucionalne podrške za zaustavljanje rodno zasnovanog nasilja – faza II“ (Strengthening Institutional Support to End Gender-Based Violence (GBV) – Phase II), čiju realizaciju je omogućila Kvinna till Kvinna. Pored prezentacije nalaza monitoringa primjene Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Republike Srpske, na događaju ćemo pokušati da odgovorimo i na pitanje koji su izazovi u izricanju hitnih mjera zaštite i zaštitnih mjera, kao i koje novine nam donosi nacrt Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama Republike Srpske.
 
Predavačice na događaju će biti Cvijeta Sekulić, sudija Osnovnog suda u Bijeljini i Gordana Vidović, izvršna direktorica Udruženja građana „Budućnost“ iz Modriče, najavljeno je iz Tima Fondacije ,,Lara”.