BOLNICA „SVETI VRAČEVI“ - ORGANIZOVAN PRIJEM ZA MEDIJE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA „SVETI VRAČEVI“ - ORGANIZOVAN PRIJEM ZA MEDIJE



Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

Prijem u znak zahvalnosti medijima za korektnu saradnju, organizovan je Bolnici „Sveti vračevi“, a direktor ove zdravstvene ustanove profesor dr Zlatko Maksimović je naglasio da je saradnja sa medijima korektna.

- Imamo odličnu saradnju i smatram da smo svi na istom zadatku, jer informišete javnost o našem radu u cilju čuvanja zdravlja građana i pružanja što kvalitetnijih medicinskih usluga. Ponosan sam na sva naša odjeljenja u Bolnici i na sve zaposlene. Sa ciljem da građanima pružimo što kvalitetniju uslugu, mnogo smo napredovali u oblasti kadiologije, obezbijedili smo 3D maping sistem, tako da sada prof. dr Lazar Angelkov ima sve uslove za rad kao u najvećim svjetskim centrima, a sa svojim timom će u narednom periodu uvoditi inove procedure iz elektrofiziologije.
Interventni kardiolozi su naš ponos na čelu sa dr Acom Janjičićem, a svi znamo i da angio sala radi 24 sata dnevno. Sledeće godine u septembru će se navršiti 10 godina od rada ove sale, a naredne godine ćemo imati još jednu.
Što se tiče hirurgije, načelnik dr Milan Todorović je uveo nove procedure i tako će i nastaviti. Iz vaskularne hirurgije radimo sve što se radi u našoj državi, aneurizme aorte, operacije karotidnih arterija, bajpasove i sve ostalo što se radi u drugim velikim centrima. Ovo je prilika da napomenem da, kao što smo napravili angažman sa prof. Angelkovim, angažovali smo i vrsnog stručnjaka, interventnog radiologa, koji se bavi svim endovaskularnim procedurama, a prije sedam dana smo uradili endovaskularnu operaciju karotidnih arterija, ugradnjom stenta. Takođe, evidentan je napredak u oftalmologiji na čelu sa dr Daliborkom Ješurić, gdje je urađeno preko 1. 500 operacija katarakti, a do nedavno se išlo u druge gradove da bi se obavile ove operacije.
Zahvaljujući napretku u svim oblastima medicine u našoj zdravstvenoj ustanovi, dolaze nam i pacijenti iz drugih gradova Republike Srpske, FBiH, Srbije, Hrvatske i td. Naravno, ne možemo zaboraviti uspjehe ORL na čelu sa načelnicom dr Nadom Savić, koja sa svojim saradnicima i uz pomoć prof. Arsovića, direktora ORL klinike Kliničkog centra Srbije uvodi nove procedure. Imamo uspješnu anesteziju, ginekologiju, neurologiju, pedijatriju i druga odjeljenja gdje se zdravstveni radnici brinu o zdravlju naših sugrađana“, rekao je prof. dr Maksimović.Na kraju obraćanja, prof. dr Maksimović je svim sugrađanima poželio dobro zdravlje i čestitao predstojeće praznike.




Na prijemu je bio i prof. dr Nebojša Tasić, pomoćnik direktora IKV Dedinje i predsjednik Udruženja HISPA. On je čestitao prof. dr Maksimoviću na izvanrednim rezultatima postignutim i u 2023. godini, ne samo u stručnim, nego i menadžerskim.
-Ovo je jedna sjajna bolnica, koja ima odličan tim sa prof. dr Maksimovićem na čelu, gdje se postižu vrhunski rezultati. Prof. dr Maksimović i ja najavljujemo i zajednički kongres HISPE koji će održati u Bijeljini u martu naredne godine, a okupiće izuzetan broj stručnjaka, ne samo iz Srpske i Srbije, već i iz regiona, Evrope i svijeta, a to najbolje pokazuje da Bijeljina postaje centar naučnog okupljanja zdravstvenih radnika“, rekao je prof. dr Tasić.