Poklon Grada – predstava „Luckasti klovnovi“ obradovala najmlađu publiku :: Semberija INFO ::

 

Poklon Grada – predstava „Luckasti klovnovi“ obradovala najmlađu publiku


Bijeljinski mališani još jednom su napunili veliku salu Centra za kulturu ,,Semberija", ovoga puta na urnebesnoj predstavi "Luckasti klovnovi". Ova predstava, nakon oktobarske „Pepa prase“ i novembarske „Mačak u čizmama“, treća je u nizu besplatnih predstava Pozorištanca „Maslačak“ koje Grad finansira na dar mališanima Bijeljine.


 
,,Maslačak" već duži niz godina uveseljava najmlađi dio gradske publike, a vizija Grada je da, finansiranjem besplatnih ulaznica barem jednom svakog mjeseca omogući gledanje predstave i onim sugrađanima koji to žele, a možda i nisu u mogućnosti izdvojiti novac za ulaznicu u nekom od redovnih termina. Zbog toga je plan Grada da se ovakve predstave organizuju i ubuduće, na radost kako djece tako i roditelja.
 
Marija Ćosić iz Pozorištanca „Maslačak“ ovom prilikom je istakla da je jako raduje što je Grad uzeo učešće i podržao njihov rad, na korist cjelokupne zajednice.


 
-Smatramo da je ovo jako bitna djelatnost za zdravo i kvalitetno odrastanje djece, jer na ovaj način razvijamo njihovu maštu, širimo njihov vokabular i učimo ih navikama posjećivanja pozorišta koje će oni sačuvati čitavog svog života – postati redovna, obrazovana i kvalitetna publika. Jako smo sreći što nam je Grad pružio podršku, prepoznao naš kvalitet i nagradio naš rad. Primjećujem danas i mnogo novih lica, uz lica koja redovno u publici viđam, što me posebno raduje, jer to znači da je Grad omogućio i nekim ljudima koji nisu bili u mogućnosti da posjete predstave da to sada učine, zaključila je Ćosić.


 
Zbog ograničenog broja mjesta u sali, sve ulaznice se brzo podijele. S toga pozivamo sve zainteresovane da i narednog puta požure i na vrijeme ugrabe svoju ulaznicu na biletarnici Centra za kulturu.

Gradska uprava Grada Bijeljina