Terzić: Intenzivno radimo na rasvjetljavanju ubistva našeg kolege Nenada Markovića :: Semberija INFO ::

 

Terzić: Intenzivno radimo na rasvjetljavanju ubistva našeg kolege Nenada Markovića


U prostorijama Policijske uprave Bijeljina, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su  predstavljeni rezultati rada pripadnika Ministarstva ostvareni tokom mjeseca oktobra.

Kada je riječ o teškim krađama,poredeći ovaj period sa oktobrom prošle godine, načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić je naglasio da je broj teških krađa manji za 27 odsto.

-Tokom oktobra na području nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, zabilježeno je osam teških krađa i u svim slučajevima počinioci su pronađeni.Ukupno je izvršeno 67 krivičnih  djela, a nadležnim tužilaštvima podneseno je 56 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima za 64 lica. Od ukupnog broja prijavljenih lica, njih 58 je muškog pola, a šest ženskog. Među evidentiranim izvršiocima krivičnih djela njih devet su povratnici u izvršenju, dok je sedmoro maloljetnika. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 90 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu je oko 80 odsto. U ovom periodu imali smo i sedam krivičnih djela protiv života i tijela, od čega jedno krivično djelo teško ubistvo koje se odnosi na našeg kolegu Nenada Markovića. U ovom predmetu intenzivno radimo u saradnji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina ali više detalja terenutno nismo u mogućnosti saopštiti zbog interesa istrage”, rekao je ovom prilikom Terzić.

Kada je riječ o narušavanju  javnog reda i mira Terzić je naveo, da je tokom oktobra evidentirano 50 slučajeva.

-Prijavljeno je 63 lica koja su počinila prekršaje , od čega je 50 muškaraca i 13 žena”,istakao je Terzić.
Po pitanju broja saobraćajnih nezgoda,tokom oktobra je evidentirano 108 nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica.Iz saobraćaja je isključeno 179 vozača, od čega najviše zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

(Semberija info)