Skupština opštine Ugljevik: Nacrt plana budžeta za narednu godinu 22,8 miliona KM :: Semberija INFO ::

 

Skupština opštine Ugljevik: Nacrt plana budžeta za narednu godinu 22,8 miliona KM


Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas nacrt plana budžeta za narednu godinu koji iznosi 22.867.500 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je nacrtom budžeta za 2024. godinu planirano skoro 10 miliona kapitalnih ulaganja u narednoj godini na području ove podmajevičke opštine.

-Ulagaćemo u rekonstrukciju ulica, staza, uređenja korita rijeke Janje, izgradnju mostova gdje je to potrebno, rekonstrukciju grijanja, kao i u grijanje u školama i u druge projekte. Sva ova ulaganja će uticati na poboljšanje infrastrukture na području opštine Ugljevik a samim tim i kvaliteta uslova života građana-rekao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić rekao je da je ovo najveći budžet u istoriji ove opštine te da pored razvojne komponente ima i socijalnu.

-Izdvajanja za poljoprivredu i privredu za sljedeću godinu predviđena su iznosom od 600.000 KM-dodao je Lazić.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Ugljevik Ruža Jović rekla je da su odbornici usvoji i Informaciju o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine čiji su prihodi 12.005.823 KM ili 74 odsto u odnosu na plan dok su rashodi iznosili 11.249.653 KM.



-Budžet za devet mjeseci ove godine ukazuje na suficit tekućeg perioda-rekla je Jovićeva.

Ona je naglasila da je na današnjoj sjednici usvojen i rebalans budžeta za 2023 godinu u iznosu od 17.316.505 KM ili 106 odsto u odnosu na plan.

-U rebalnas budžeta uvršten je i dio kredita od 1,5 miliona KM koji je planiran za finansiranje prenijetih obaveza iz prethodnog perioda. Rashodi su planirani u skladu sa izvršenjem budžeta iz prethodnog perioda i procjenama izvršenja po pojedinim stavkama do kraja godine-zaključila je Jovićeva.