LOPARE: ODRŽAN GODIŠNjI KONCERT SPKD "PROSVJETA" :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: ODRŽAN GODIŠNjI KONCERT SPKD "PROSVJETA"



Godišnji koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Lopare je održan u velikoj sali loparskog Centra za kulturu.


Na koncertu su nastupili folklorni ansambli, pjevačke grupe, vokalni solisti, recitatori i zdravičari iz Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Rudar“ iz Ugljevika, Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Vuk Karadžić“ iz Loznice, Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Posavina“ iz Vukosavlja i domaćina SPKD “Prosvjeta” iz Lopara.


“Ovim koncertom predstavljamo ovogodišnji rad Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ‘Prosvjeta’ Lopare, a za tu priliku smo pozvali i naše prijatelje iz Loznice, Vukosavlja i Ugljevika”, rekla je Irena Lukić, predsjednik SPKD “Prosvjeta” iz Lopara.
Ona je izrazila nadu da će loparska “Prosvjeta” u narednoj godini biti još bolja, brojnija i snažnija.


Načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da lokalna zajednica podržava rad SPKD “Prosvjeta”.
On je izrazio zahvalnost gostima koji su došli da se sa svojim izvedbama predstave u Loparama i uljepšaju veče održavanja prvog Godišnjeg koncerta “Prosvjete”.


“Večerašnji koncert, koji je napunio salu Centra za kulturu, je izazvao veliku zainteresovanost publike i on predstavlja krunu rada društva”, istakao je Savić.
Savić je poželio da folklorna sekcija “Prosvjete” u svoj repertoar postavi “Majevičku koreografiju” i time još više obogati rad društva.