DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ OBILjEŽIO ARANĐELOVDAN :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ OBILjEŽIO ARANĐELOVDAN


Izvor: Semberija info / I. Gutić

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ danas je obilježio krsnu slavu Svetog Arhangela Mihaila – Aranđelovdan. Bila je danas idealna prilika da se u svečarskoj atmosferi, među dokaznim prijateljima podvuče linija ispod prethodne godine ali i da se razgovara o planovima za budućnost kada je riječ o misiji ove vaspitno-obrazovne ustanove.



- Možemo biti zadovoljni svime što je u našoj ustanovi urađeno od prošlog Aranđelovdana. Izdvojiću samo dva detalja: otvaranje novog objekta u blizini Saborne crkve, kojeg smo nazvali „Đurđevak“ i koji će moći primiti do 200 djece te jučerašnje, na Međunarodni dan djeteta, otvaranje još jednog objekta u Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ koji će pohađati još 45 djece. Obzirom da smo ovaj objekat otvorili uoči slave Svetog Arhangela Mihaila odlučili smo da taj objekat nazovemo „Anđelak“. Zahvalni smo svima koji nam pomažu u ostvarivanju misije vaspitanja i obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Trenutno Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ ima oko 850 djece i nastojaćemo da, uz pomoć čelnih ljudi našeg grada, i dalje širimo kapacitete naše ustanove“, rekao je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.



Kum slave, po 23. uzastopni put, bio je Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad Bijeljina. On je izrazio zadovoljstvo što je dio jedne lijepe tradicije i poželio zaposlenima u Dječijem vrtiću sreću i uspjeh u narednom periodu. 

Bijeljina je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj kada je u pitanju broj djece koja pohađaju predškolske ustanove. Prema riječima prvog čovjeka gradskog parlamenta, Aleksandra Đurđevića, Skupština Grada Bijeljina stoji na raspolaganju svim vrtićima na području grada u njihovoj misiji vaspitavanja i edukacije najmlađih Bijeljinki i Bijeljinaca.



- Sve dok naše predškolske ustanove budu imale liste čekanja, postojaće obaveza nadležnih u gradskoj vlasti da rade na povećanju obuhvata djece, a naš cilj za budućnost mora biti omogućavanje prilike svakom djetetu na području Bijeljine da pohađa vrtić“, izjavio je Aleksandar Đurđević.