PU BIJELjINA: PARASTOS ZA 53 POGINULA PRIPADNIKA MUP RS (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

PU BIJELjINA: PARASTOS ZA 53 POGINULA PRIPADNIKA MUP RS (FOTO)


Povodom slave MUP RS, Svetog Arhangela Mihaila, danas je u Bijeljini služen parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježje poginulim pripadnicima bijeljinske Policijske uprave. Načelnik Policijske uprave Stjepan Terzić je istakao da se ovim činom iskazuje vječna zahvalnost onima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.





-Minutom ćutanja, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca odali smo počast i iskazali vječnu zahvalnost za doprinos koji su pripadnici MUP-a dali za stvaranje Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova. Oni su ostavili obavezu sadašnjim i budućim generacijama policajaca da predano rade na očuvanju MUP-a i bezbjednosti građana i njihove imovine”,  rekao je Terzić. Kao i prehodnih godina, u Policijskoj upravi je organizovan i prijem za porodice poginulih pripadnika MUP RS, a potom će, uz blagoslov episkopa zvorničko-tuzlanskog, vladike Fotija, u Eparhijskom kulturnom centru biti obavljen svečani čin lomljenja slavskog kolača i prijem za zvanice.





-Povodom obilježavanja slave MUP RS, prošle sedmice smo organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo 70 naših pripadnika, a u toku ove sedmice upriličićemo i Dan otvorenih vrata, kako bismo ugostili najmlađe sugrađane i prikazali im policijsku profesiju u skladu sa njihovim uzrastom”, rekao je Terzić.





Vijence i cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima MUP RS, položili su članovi porodica, delegacije Policijske uprave, Boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.





(Semberija info)