U popodnevnom nastavku sjednice Skupštine grada usvojeno više informacija i izvještaja :: Semberija INFO ::

 

U popodnevnom nastavku sjednice Skupštine grada usvojeno više informacija i izvještaja


U popodnevnom nastavku redovne 24. sjednice Skupštine grada razmotreno je više tačaka dnevnog reda, informacija i izvještaja. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je, nakon što je iscrpljen dnevni red današnje sjednice, da je usvojen izvještaj o radu i plan rada Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, kao i izvještaj oradu i plan rada  Akcionarskog društva “Vodovode I kanalizacija”.

 “Ova dva izvještaja su usvojena i dobili su neophodnu podršku odbornika. I na tom primjeru se pokazalo da se Skupština grada izdigla iznad politike, imajući u vidu to da direktora “Vodovoda” imenuje gradonačelnik. Ova firma je imala kvalitetan izvještaj i pozitivno poslovanje. Trebalo je da razmatramo izvještaj o radu “Komunalca”, ali, nisu bili prisutni predstavnici ovog preduzeća i nisu nam prezentovali svoj izvještaj. Oni su bili prisutni u onom dijelu sjednice gdje je trebalo odlučivati o povećanju cijena odvoza čvrstog otpada za 20 odsto, ali, kada je trebalo predstaviti izvještaj o radu “Komunalca” nisu bili tu da ga prezentuju. Naravno, nisu bili prisutni ni predstavnici preduzeća “Gradsko groblje”, koji su trebalo da predstave  izvještaj o radu, kao ni predstavnici Direkcije za izgradnju i razvoj grada. Ovi izvještaji će se naći pred odbornicima na narednim sjendicama Skupštine grada”, izjavio je Đurđević, naglasivši da je usvojen i niz informacija o daljem toku sjendice, među njima i izmjena programa rada i finansijskog plana Turističke organizacije grada Bijeljina.

“Usvojena je informacija o stanju javnog reda i mira, o stanju kriminaliteta, bezbjednosti saobraćaja i maloljetničke delinkvencije. Razmatrana je, takođe, informacija o žetvi strnih žita i pripremi jesenje sjetve, informacija o stanju zaposlenosti u Gradskoj upravi grada Bijeljina, gdje je konstatovano, na osnovu informacija iz relevantnih institucija, da je petog oktobra, kada su sakupljeni svi podaci, u Gradskoj upravi bio zaposlen 151 radnik na određeno vrijeme, plus onih oko 340 radnika koji već rade na neodređeno vrijeme, plus određeni broj osoba zaposlenih po ugovoru o djelu. Time je višestruko probijen i budžet i zakonski okvir koji kaže da je Gradska uprava mogla angažovati maksimalno 34 radnika. Na taj način je višestruko prekoračen taj broj. U nastavku sjednice skinuto je više tačaka dnevnog reda, jer se gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave nisu pojavili da obrazlože te tačke i da odgovaraju na pitanja odbornika. Sve tačke o kojima danas nije raspravljano ponovo će biti uvršetene u dnevni red naredne sjednice Skupštine grada. Ovom prilikom pozivamo i gradonačelnika i predstavnike Gradske uprave da se svi vratimo u institucionalne okvire, da razgovaramo o važnim pitanjima i problemima. Uskoro će doći na usvajanje novi budžet grada, kao i rebalans budžeta i za tako važne tačke trebalo bi obezbijediti minimum saradnje i minimum poslovnog odnosa, kako niko u ovom gradu ne bi trpio štetu usljed političkih podjela”, istakao je Aleksandar Đurđević.

(Semberija Info)