Stevanović ponovo na sastanku tajne Vlade u Pragu :: Semberija INFO ::

 

Stevanović ponovo na sastanku tajne Vlade u Pragu


Foto: Advokatska kancelarija Stevanović
- Evropski moćnici, bankari i intelektualci savremenog doba, te predsjednici većeg broja svjetskih kompanija koje proizvode skoro sve robe i usluge u širokoj potrošnji uzeli su učešća u ovogodišnjem sastanku svjetske Vlade u sijenci u Pragu od 10. do 12 novembra 2023. godine. Sastanku prisustvuju i predstavnici veliki tehnoloških džinova, kao i nevladinog sektora.

Kako saznaju "Nezavisne novine" grad je prepun poznatih ljudi koji su svoje ucčešće uzeli u današnjoj raspravi u Gradskoj kući Praga, dok će predsjednik Češke Petr Pavel večeras organizovati i prijem za sve goste. Saznajemo da je iz Bosne i Hercegovine pozvan jedino Miloš Stevanović. Stevanović je u telefonskim razgovoru potvrdio da je dobio pozivnicu prije nekoliko dana da prisustvuje ovom dogadjaju, te da ga je poziv Axel Webera (šefa švajcarske UBS Banke i predsjednik evropskog ogranka Trilateralne komisije) jako obradovao.

Gospodin Stevanović je rekao da shodno pravilima sastanka ne može govoriti o učesnicima i temama (Pravila svih članova Chatam House u Londonu). Saznajemo da je sa naših prostora prisutan i Jovan Kovačić iz Srbije, čuveni lobista i Živorad Vasić, predsjednik kompanije Kadena Properties, kao i Aleksandar Lalić iz Sombora.

Miloš Stevanović je advokat iz Bijeljine i vlasnik kompanije za računovodstvo “Standard”. Javnosti je postao poznat svojim mnogim ranijim poslovnim aranžmanima i po skorašnjoj kupovini potraživanja Investiciono razvojne Banke Republike Srpske. Zastupnik je velikog broja banaka i fondova, te veoma poznat po svojoj razgranatoj medjunardonoj mreži poznanstava.

Trilateralna komisija je nevladina organizacija koja okuplja svjetske lidere. Sjedište organizacije je u New Yorku, a osnivač je David Rockfeller, Zbignjev Bžežinjski i Džimi Karter.

Interesantno je da se Trilateralna komisija sve više bavi regionom zapadnog Balkana.
 
(Nezavisne)