GO SNSD BIJELJINA: KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BIĆE IZ REDOVA SNSD-A :: Semberija INFO ::

 

GO SNSD BIJELJINA: KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BIĆE IZ REDOVA SNSD-A


Kao što je javnost već obavještena, Bojan Savić je izabran za sekretara Gradskog odbora SNSD Bijeljina, a dosadašnji sekretar Niko Sjerić,  imenovan je za potpredsjednika GO SNSD, a to je na konferenciji za novinare potvrdio predsjednik bijeljinskog odbora Miroslav Milovanović. On je takođe istakao da Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji, jer SNSD smatra da nakon neuspjelog martovskog referendum, postojanje koalicije gubi smisao.

-Naredna, 2024. godina je godina lokalnih izbora i SNSD se maksimalno posvećuje svojim mjesnim odborima i stranačkim organima, kako bi se što bolje pripremili za izbore. Takođe, kandidat za gradonačelnika biće sigurno iz redova SNSD-a, a tek nakon toga možemo praviti koalicije sa političkim subjektima koji budu podržali našeg kandidata za gradonačelnika, bez bilo kakvih kalkualcija”, rekao je Milovanović. Sekretar GO SNSD Bojan Savić je uz zahvalnost na praćenju rada SNSD-a, naglasio da je pitanje svih pitanja u aktuelnom političkom trenutku, podrška institucijama Republike Srpske i odbrana imovine Republike Srpske i podrška legalno izabranom predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

-Moj rad, kao sekretara GO SNSD i buduće djelovanje biće usmjereno u dva pravca, a to je lice i naličje iste stvari, odnosno, da narod u Semberiji razumije o čemu se radi, kome se zapravo sudi u Sarajevu i da se aktivnije radi na terenu u saradnji sa mjesnim odborima”, rekao je Savić i najavio da će u narednom periodu biti povećana transparentnost u radu. Savić je pozvao sve patriotske stranke i narod u Semberiji, da dođu na narodni miting “Branimo Srpsku”.

-Miting će biti organizovan 16. novembra sa početkom u 19 časova u fiskulturnoj Sali OŠ “Vuk Karadžić”, a na tom skupu će narod Semberije da iskaže jasnu podršku institucijama, rukovodstvu i legalno izabranom predsjedniku Republike Srpske”, poručio je Savić. Aktuelni predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević je pojasnio da Skupština nastavlja rad u okviru nadležnosti, kao i do sada, s tim što će Klub odbornika SNSD-a djelovati samostalno u skupštinskim klupama.

-SNSD ne može više nositi breme i teret bilo čijih loših politika iz nekog prethodnog perioda. O svakoj tački dnevnog reda imaćemo svoj stav, koji ćemo javno i glasno iznositi, a to očekujem i od ostalih klubova i odbornika”, rekao je Đurđević i pozvao građane da 16. novembra dođu na miting “Branimo Srpsku”, sa kog će se poslati jasna poruka da nedamo imovinu Spske, naše šume, rijeke, poljoprivredno zemljište, planine i sve ono što žele da nam otmu.

-Granica postoji, do granice i crvene linije se došlo. Moramo jasno i nedvosmisleno kazati da dalje neće moći na takav način. Na nama je da sve to odbranimo na demokratski način i u miru”, poručio je Đurđević.

Semberija info