Izvanredan uspjeh bijeljinskih plesača u Pragu :: Semberija INFO ::

 

Izvanredan uspjeh bijeljinskih plesača u Pragu


Protekle nedjelje u Pragu je održan tradicionalni plesni festival ,,Prague Fest Info dance 2023" i tom prilikom su se u ovom prelijepom češkom gradu okupili ljubitelji plesa iz cijelog svijeta.

Festival se održava tradicionalno svake godine početkom novembra, a pošto je organizacija na visokom nivou, o čemu govori i dugotrajnost ovog događaja, iz godine u godinu privlači sve veći broj talentovanih plesača iz različitih dijelova svijeta.
 
Učešće na ovom prestižnom festivalu su uzeli i plesači iz plesnog studija ,,Studio Olena" iz Bijeljine. Pripreme za festival su bile jakog inteziteta, što je bilo pokazatelj da su bijeljinski plesači u Prag otišli kako bi bili konkurentni i na takmičenju se borili za najviša odličja.
 
Nakon takmičarskog dijela su ozvaničeni rezultati i tada je uslijedilo veliko slavlje. Naime, bijeljinski plesni studio ,,Studio Olena" je ostvario izvanredan uspjeh, osvojivši prvo mjesto u mlađoj kategoriji u grupi klasični balet. Pored toga, Jovana Pikulić, koja je član bijeljinskog plesnog studija, osvojila je prvo mjesto među seniorima u Art kategoriji.


 
Bijeljinski plesači na festival u Prag su otišli zajedno sa partnerima iz plesnog studija ,,Olena" iz Mitrovice, a put su iskoristili da razmjenu iskustava, upoznavanje, izgradnju prijateljstava, a plan je da i u narednom periodu organizuju zajednička putovanja na takmičenja na kojima će pokazati raskošni talenat svojih plesača. Plesači iz Sremske Mitrovice su, takođe, imali izuzetne rezultate, pa je tako Eleonora Jokić Runtić u seniorskoj kategoriji solo otvoreni osvojila drugo mjesto, a ista takmičarka je osvojila i posebnu nagradu „Best Talent Show“, čime je još jednom pokazala o kakvom potencijalu je riječ. Takođe, nastup u juniorskoj kategoriji u solo savremenom plesu imala je talentovana Sara Marin. Ona je tom prilikom ostvarila odličan rezultat plasmanom na sedmo mjesto.
 
Naglašavamo, plesači iz Bijeljine i Sremske Mitrovice su na dostojanstven način predstavili našu regiju i prisutnima stavili do znanja da će, s obzirom na njihovu mladost i raskošni talenat, u narednim godinama igrati značajnu ulogu u oblasti plesa.
 
U generalnom plasmanu na ,,Prague Fest Info dance 2023" festivalu prvo mjesto pripalo je Poljskoj, drugo mjesto osvojila je Ukrajina, a talentovani plesači iz Poljske svojoj zemlji su obezbijedili i treće mjesto.