Gradski odbor SNSD Bijeljina: Saopštenje za javnost :: Semberija INFO ::

 

Gradski odbor SNSD Bijeljina: Saopštenje za javnost


Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina, kojoj su pored članova odbora prisustvovali i predsjednici 70 mjesnih odbora, rejonski koordinatori i njihovi zamjenici.

Za sekretara GrO  SNSD Bijeljina izabran je Bojan Savić, a dosadašnji sekretar Niko Sjerić izabran je za potpredsjednika odbora.

Gradski odbor SNSD Bijeljina podržao je inicijativu Predsjedništva GrO i donio odluku da se ,,ad akta" stavi koalicija ,,Dogovor za Bijeljinu" kao i svi dokumenti koji su proistekli iz te koalicije. Nakon neuspjelog referenduma na kojem su građani podržali aktuelnog gradonačelnika, jasno je da je postojanje navedene koalicije izgubilo smisao. SNSD ne može i ne želi nositi teret prošlosti bilo čije politike i bilo kojeg pojedinca u Bijeljini. Svim članicama, sada već bivše koalicije ,,Dogovor za Bijeljinu ",  želimo puno sreće u budućem političkom radu.

Na istoj sjednici je konstatovano da je Republika Srpska brutalno napadnuta i da se njene institucije nalaze pod dosad neviđenim pritiscima od strane nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita.

Legalno izabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kao i članovi njegove porodice, samo su jedna od meta samovolje srbomrsca Kristijana Šmita.

Stajući u odbranu  institucije Predsjednika Republike, branimo Republiku Srpsku i sve njene institucije.

U to ime,  pozivamo sve patriotske stanke koje djeluju na teritoriji Grada Bijeljina, odnosno sve građane patriote koje okuplja ljubav prema Republici Srpskoj, bez obzira na pripadnost ili nepripadnost nekoj političkoj partiji, da 16.11.2023 godine dođu i budu dio narodnog mitinga pod nazivom  "Branimo Srpsku " koji će se održati sa početkom u 19 časova u sportskoj dvorani OŠ Vuk Karadžić, a na kojem će govoriti najviši zvaničnici Republike Srpske.