POZITIVNA SARADNjA: Načelnik Ugljevika Perić razgovarao sa federalnim ministrom Dizdarom :: Semberija INFO ::

 

POZITIVNA SARADNjA: Načelnik Ugljevika Perić razgovarao sa federalnim ministrom Dizdarom


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić razgovarao je danas sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH Nerinom Dizdarom na temu povratničke populacije u ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je nakon sastanka rekao novinarima da je u toku ove godine realizovano 200.000 KM sredstava iz ovog ministarstva za izgradnju infrastrukturnih objekata na području gdje živi povratnička populacija u opštini Ugljevik.

-Dogovorili smo da u narednom vremenskom periodu konkurišemo za projekte koje se nude od strane federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica-rekao je Perić i zahvalio na saradnji i želji da se pomogne građanima ove populacije kako bi ostali na ovim prostorima i imali bolje uslove života.

Ministar Dizdar je napomenuo da je opština Ugljevik jedna od opština koja je ispoštovala odredbe iz Aneksa 7. Dejtonskog sporazuma a koji se tiče zapošljavanja povratnika u jedinicama lokalne samouprave.

-Ministarstvo je naklonjeno ovakvim lokalnim zajednicama koji sve svoje stanovnike tretiraju ravnopravno. Ovdje je izezetno kvalitetna saradnja u svim segmentima koji se tiču povratničke populacije i lokalne vlasti-rekao je Dizdar.

Važno je, prema Dizdarevim riječima, da građani osjete pozitivnu saradnju viših nivoa vlasti i opština.

-Realizovali smo neke infrastrukturne projekte u povratničkim naseljima a to su sanacije puteva, vodovodne mreže a imamo i najavu od načelnika Perića da će ova opština aplicirati na novi Javni poziv koji je od velikog značaja za povratničku zajednicu-naveo je Dizdar.