Zatvoreni “Višnjićevi dani” :: Semberija INFO ::

 

Zatvoreni “Višnjićevi dani”


Semberija info -  S. Nikolić

Spuštanjem zastave manifestacije večeras su zatvoreni trideseti po redu, jubilarni ,,Višnjićevi dani".
I ove godine ova značajna manifestacija okupila je brojne kulturne stvaraoce koji su svjedočili o epskom djelu srpskog pjesnika i guslara Filipa Višnjića.



- Simboličnim spuštanjem zastave, večeras zatvaramo jubilarne ,,Višnjićeve dane", koji su bili protkani brojnim kulturnim saržajima. Zadovoljani smo i posjećenošću, bilo je nekih sadržaja gdje smo očekivali više publike ali radićemo na tome da iduće godine imamo još bolju promociju. Generalna ocjena jeste da smo zaista zadovoljni
onim što smo prikazali u proteklih par dana. Poslali smo poruke koje smo željeli,Višnjić je živ, njegov duh je i dalje sa nama”,rekao je Slaviša Mikić, predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i ujedno se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pohvalio je ovom prilikom sadržaj cijele manifestacije, naglasivši  da su umjetnost, kultura i obrazovanje, nešto što duhovno prosvjećuje   čovjeka.

- Mi moramo čvrsto graditi i nadograđivati temelje takvog društva ismatram da nema boljeg načina za to nego što  je prezentovano tokom ,,Višnjićevih dana",poručio je Petrović.