NEDOSTATAK PARKING MJESTA U BIJELjINI: RJEŠENjA POSTOJE, SAMO IH TREBA REALIZOVATI :: Semberija INFO ::

 

NEDOSTATAK PARKING MJESTA U BIJELjINI: RJEŠENjA POSTOJE, SAMO IH TREBA REALIZOVATI


Prema zvaničnim podacima “Direkcije za razvoj i izgradnju grada”, u prošloj, 2022. godini, nije došlo do povećanja broja parking mjesta, tako da se sistem naplate i kontrole parkiranja provodi na oko 855 uređenih i propisno obilježenih parking mjesta.

S obzirom da je aktivno registrovanih automobila nešto više od 49.000, evidentno je da je neophodno pronalaziti adekvatna rješenja, jer Bijeljina je grad sa više od 120. 000 stanovnika. U materijalu za Skupštinu grada koja će održati 14. novembra,  navedeni su prijedlozi u cilju poboljšanja uslova parkiranja i povećanja broja parking mjesta.

​Ukoliko se okonča procedura otkupa preostalih parcela, uređenjem prostora u Ulici 27. marta, a gdje je regulacionim planom predviđena parking garaža, povećao bi se broj parking mjesta. Broj mjesta bi se povećao i uređenjem parking prostora u Ulici Sergeja Jesenjina, gdje bi se dobilo 60 mjesta. Takođe, u Ulici Svetog Save, na prostoru iza Cik-Caka, regulacionim planom je predviđena parking garaža, te je potrebno pokrenuti postupak uređenja i uvođenja sistema garaža. Na parking iza TC “Emporium”, postoji mogućnost izgradnje montažne garaže, čime bi se povećao broj parking mjesta za 70 posto. Kako su naveli u skupštinskm materijalu, JP “Direkcija ta razvoj i izgradnju grada”, na osnovu prijedloga Parking službe, urađena su dva idejna rješenja za izradu montažne garaže na parking iza TC “Emporium” i u Ulici Sergeja Jesenjima iza Hotela “Drina”. U izradi je i idejno rješenje za montažnu parking garažu na postojećem parkingu Ulici Jovana Dučića (kod Saborne crkve).