Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" proslavilo krsnu slavu :: Semberija INFO ::

 

Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" proslavilo krsnu slavu


Udruženje likovnih umjetnika „Sveti Luka“ Bijeljina, danas je lomljenjem slavskog kolača, kao i izložbom likovnog stvaralaštva članova udruženja u novim prostorijama udruženja obilježilo krsnu slavu, Svetog Luku.



Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ Bijeljina kazao je da je ULU „Sveti Luka“ u Bijeljini osnovano prije 20 godina, te da su konačno ove godine dobili svoje prostorije od Gradske uprave Grada Bijeljina, te se nada da su problem nedostatka prostorija riješili za duži vremenski period.



-Za kratko vrijeme, koliko smo u ovim prostorijama uspjeli smo da organizujemo jednu manju izložbu, gdje smo izložili radove naših članova. Naše udruženje okuplja likovne umjetnike ovoga grada, kao što su akademski likovni umjetnici, amateri, likovni pedagozi i svi su dobrodošli u naše udruženje. Imamo veliki broj mladih umjetnika, koji su „odskočna daska“ svakom udruženju, a bogatsvo svakog udruženja su ljudi. Ovaj prostor koji smo dobili daje nam mogućnost da organizujemo, ne samo naše svakodnevne aktivnosti, nego da kroz neke radionice mlađim uzrastima omogućimo da uđu u svijet umjetnosti i da napravimo kreativni kutak. Trudimo se kroz naše aktivnosti u gradu, tako i van grada i zemlje  budemo dobri ambasadori, kako Bijeljine, tako i RS i nadam se da ćemo na tom putu i istrajati“, istakao je Pantić.



Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine istakao je da je Udruženje likovnih umjetnika „Sveti Luka“ ponos grada Bijeljina, te izrazio zadovoljstvo što je ovo udruženje konačno dobile svoje prostorije.



-Kada smo u prethodnom periodu odlazili na izložbe udruženja, uvijek smo saslušavali njihove potrebe, a one su uvijek bile vezane za prostorije udruženja. Riješili smo njihov problem i izazov koji je bio prisutan unazad dvije decenije i upravo danas, njihovu krsnu slavu proslavljamo u ovim prostorijama. Danas iskazujemo opredeljenje da ćemo i u budućnosti podržavati ULU „Sveti Luka“ , a sve u cilju sticanja što boljih uslova za rad i funkcionisanje ovog udruženja na koje je Grad Bijeljina zaista ponosan“, zaključio je Petrović.



(Semberija info)