BIJELjINSKI AMPUTIRCI ORGANIZOVALI TURNIR U PECANjU NA PLOVAK :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI AMPUTIRCI ORGANIZOVALI TURNIR U PECANjU NA PLOVAK



U organizaciji Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina juče je na lokalitetu Švapske ade održan 11. Međunarodni turnir u pecanju na plovak. Bijeljinsko udruženje amputiraca je jedna od najvećih organizacija ovog tipa na prostoru Republike Srpske koja je tokom prethodnog perioda realizovala brojne projekte podrške ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva. 



-Uprkos brojnim izazovima uspjeli smo da 11 godina zaredom održimo projekat takmičenja amputiraca u ribolovu. Ova manifestacija je do sada okupljala ljubitelje pecanja na plovak iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske a juče smo imali ekipe iz Republike Srpske, Brčko Distrikta i Loznice. Zahvalni smo Gradskoj upravi Grada Bijeljina koja je podržala ovaj projekat i koja nam uvijek stoji na raspolaganju", stoji u saopštenju za javnost Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina (RUAB).



Na 11. Međunarodnom turniru u pecanju na plovak učestvovalo je deset ekipa a po završetku takmičenja prve tri nagrade su zasluženo pripale sljedećim ekipama: ekipa "Amputirci veterani" osvojila je prvo mjesto, drugi su bili momci iz ekipe "Košarka u kolicima" dok je treće mjesto zauzela ekipa "Sokolovi" iz Loznice.