SPORTSKA MANIFESTACIJA „CRNO-BIJELI DANI UGLjEVIK 2023“ :: Semberija INFO ::

 

SPORTSKA MANIFESTACIJA „CRNO-BIJELI DANI UGLjEVIK 2023“



Udruženje navijača „Partizan 055-Grobari Ugljevik“, u saradnji sa Fudbalskim klubom „Partizan“ iz Beograda, pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Ugljevik, organizovalo je jedinstvenu sportsku manifestaciju na našim prostorima „Crno-bijele dane Ugljevik 2023“. 

Sedmodnevna sportska manifestacija „Crno bijeli-dani“ održava se u periodu od 4-11. septembra, a tokom njenog trajanja 240 mališana uzrasta 8-13 godina (generacije od 2010-2015 godišta) sa područja Ugljevika, Bijeljine, Lopara, Brčkog i Zvornika biće u prilici da trenira sa fudbalskim trenerima Omladinske škole fudbala FK „Partizan“ Beograd.



Ovu sportsku manifestaciju  danas su zvanično otvorili načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, predsjednik Udruženja navijača Partizana Vladislav Mićanović i direktor Omladinske škole fudbala FK „Partizan“ Vanja Radinović.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je Udruženju navijača „Partizana“ Ugljevik i predstavnicima FK „Partizan“ Beograd na organizovanju  „Crni-bijelih dana", te istakao  da je Opština uvijek spremna podržati ovakve i slične manifestacije koje promovišu sport, zdravo odrastanje, zdrave životne navike i razvijaju međusobno druženje, saradnju, prijateljstvo i poštovanje među mladim naraštajima.

-Ovo je jedna zaista divna i jedinstvena  sportska manifestacija koja se po prvi put, zahvaljujući našem Udruženju navijača kao i predstavnicima FK „Partizan“ iz Beograda, održava u  Ugljeviku. Važno je da podržavamo našu djecu, naše mlade, da ih u ovom vremenu na određen način  usmjerimo  i učimo zdravim životnim navikama, da od najranijeg uzrasta razvijaju ljubav prema sportu. Svim mališanima koji učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji želim  da budu marljivi, vrijedni, da nauče nešto novo od trenera „Partizana“, da se međusobno  druže i razvijaju drugarstvo i prijateljstvo kako  sa svojim vršnjacima iz Beograda tako i među sobom. Želim da  jedni prema drugima, što je veoma važno pored ovih sportskih aktivnosti,  budu kao prema svojim najbližima. Nama je uvijek puno srce kada nam dolaze naši sportski klubovi i sportski radnici iz matice Srbije na naš prostor i ono što ću predložiti jeste  da svake godine organizujemo ovu sportsku manifestaciju koja će svakako biti od velike koristi za našu djecu-rekao je načelnik Perić.

Predsjednik Udruženja navijača „Partizan 055-Grobari Ugljevik“ Vladislav Mićanović kaže da je ideja za organizovanje „Crno-bijelih dana“ u Ugljeviku proistekla iz dugogodišnje ljubavi prema FK „Partizan“ i želje da se djeci sa područja opštine Ugljevik, kao i susjednih opština, pruži mogućnost da steknu nova fudbalska znanja, da se druže i steknu nova poznanstva.

-Naše udruženje je prije par godina počelo sa neformalnim  djelovanjem na području opštine Ugljevik. U više navrata omogućili smo dječici da posjete FK „Partizan“ u Beogradu, da odgledaju njihove utakmice. Njegujući ljubav prema FK „Partizan“ i imajući u vidu da je njihova Omladinska škola jedna od najjačih u Evropi, došli smo na ideju da probamo organizovati nešto ovakvo u Ugljeviku, što ne samo da do sada nije bilo u Ugljeviku nego ni u opštinama i gradovima u našoj blizini. Ostvarili smo kontakt sa rukovodstvom FK „Partizan“ Beograd i stvarno su nam svi maksimalno izašli u susret, prihvatili naše ideje, i krenuli u organizaciju „Crno-bijelih dana.“ Želja nam je da kroz ovu manifestaciju omogućimo našoj djeci, koja treniraju ili ne treniraju fudbal, da treniraju sa vrhunskim trenerima iz „Partizana“. Ono što želim istaći jeste da su svi treninzi za djecu besplatni, to je na neki način bio jedan od naših ciljeva koje smo ostvarili, svakom djetetu pružiti mogućnost da trenira u okviru ove manifestacije- rekao je Mićanović.

Direktor Omladinske škole FK „Partizan“ Vanja Radinović rekao je da  omladinska škola  dolazi u Ugljevik sa ciljem da promoviše  fudbalske, ljudske i sportske vrijednosti i naravno ljubav prema klubu.

- Mi smo jedna od najboljih škola u Evropi kada je u pitanju razvoj mladih igrača i njihov trenažni proces, odnosno aktivan rad sa svim maloletnim sportistima koji vole ili bi želeli da imaju svoju fudbalski karijeru. Ideja je bila da promovišemo ono što se svakodnevno dešava na terenima FK“ Partizan“, a to je da naši treneri rade  besplatno, bez ikakvih dodatnih opterećenja za decu koja žele da pokažu svoj talenat iz ove regije. Dakle, sva deca  imaju mogućnost da rade direktno sa trenerima „Partizana“ i namera nam je  da sve ono što mi radimo na treninzima pokušamo sprovesti i sa njima. Vidim da su deca koja su došla veoma motivisana što me raduje, videli smo i nekoliko izuzetno talentovanih igrača, i naravno da će ovakve akcije i u buduće imati veoma velikog smisla i sa našeg aspekta kao profesionalnog kluba a  verujem i sa aspekta svih onih koji vole „Partizan“ i vole da nas vide u njihovoj sredini-rekao je Radinović.

Manifestacija „Crno-bijeli dani Ugljevik 2023“ završava se 11.septembra kada će biti odigrane utakmice između djece koja treniraju u Ugljeviku i polaznika Omladinske škole fudbala „Partizan“ Beograd.


Za Semberija info - Mladen Vasilić