Potpisani ugovori o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola :: Semberija INFO ::

 

Potpisani ugovori o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola


Danas su u prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina potpisani ugovori o nabavci udžbenika za učenike osnovnih škola između Gradske uprave Grada Bijeljina i predstavnika „Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva“ Istočno Sarajevo, kao i sa predstavnicima Izdavačke kuće „Nam“ iz Tuzle.

Vrijednost ugovora koji je potpisan sa „Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva“ Istočno Sarajevo za nabavku udžbenika za osnovce sa područja grada Bijeljina prema riječima  gradonačelnika Bijeljine, Ljubiše Petrovića iznosi do 935.000 KM, dok je vrijednost  potpisanog ugovora sa Izdavačkom kućom „Nam“ oko 17.000 KM, te da će podjela udžbenika biti organizovana krajem naredne sedmice.

-Ove godine nastavljamo ono što smo započeli prošle godine, a tako će biti svih narednih. Nastavićemo da poboljšavamo učenički standard, da vršimo sve ono što se zove zaštita porodica, kao i roditeljskog budžeta. Pored današnjeg potpisivanja ugovora za besplatne udžbenike počeli smo i sa izdavanjem naloge za uplaćivanje novca roditeljima na račune za kupovinu školskog pribora. Za nabavku školskog pribora izdvojen je iznos u visini od 416.000 KM.  Mi smo predoređeni da i dalje ulažemo u obarazovanje jer djeca su blago naše Bijeljine i našeg društva i iz tog razloga moramo im pružiti najbolje uslove. Svake naredne godine trudićemo se da izdvajanja budu sve veća i veća da bi naša djeca imala i srećno djetinjstvo, kao i što bolje uslove školovanja, a ujedno i da roditeljima omogućimo što lakše finansiranje školovanja djece“, naglasio je gradonačelnik Petrović i dodao da je od predstavnika Izdavačke kuće „Nam“ saznao da je grad Bijeljina jedina Gradska uprava u RS koja je obezbijedila udžbenike po planu Federalnog ministarstva za bošnjačku djecu u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ Janja.