U Donjim Zagonima završen projekat izabran na Forumu građana mjesnih zajednica :: Semberija INFO ::

 

U Donjim Zagonima završen projekat izabran na Forumu građana mjesnih zajednica


U okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, realizovan je projekat “Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa u partnerskoj Mjesnoj zajednici Donji Zagoni“ koji je, od strane građana koji žive u ovoj mjesnoj zajednici, definisan kao prioritetan na "Forumu građana“ održanom tokom 2022. godine. U sklopu pomenutog projekta je izgrađena nova teretana na otvorenom, a nju čini  sedam sprava za vježbanje. 

Kroz projekat su, takođe, omogućeni  uslovi za aktivnije uključivanje mladih u promociju zdravnih navika i aktivnijeg stila života.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.563,44 KM (od čega su 30% donatorska sredstva, dok 70% sredstava i troškovi PDV-a predstavljaju učešće Grada Bijeljina).



U ime Gradske uprave, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina koordinira projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji ima za cilj da unaprijedi rad mjesnih zajednica, kako bi direktno uticale na  lokalni razvoj kroz povećanje učešća građana u definisanju prioriteta lokalne zajednice, kao i njihovo uključivanje u rad mjesnih zajednica i rješavanje lokalnih potreba.

Navedeni projekat je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini uz partnerstvo sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom pravde i oba entitetska Saveza opština i gradova.