Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi!“ - Nagradni konkurs :: Semberija INFO ::

 

Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi!“ - Nagradni konkurs



Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta „Misli o prirodi!“ nagrađuje za odgovorno, uticajno i pravnovremeno izvještavanje na temu zaštite životne sredine.

Pozivaju se novinari koji su u periodu od 1. juna 2022. do 30. juna 2023. godine obrađivali pitanja iz oblasti životne sredine u Bosni i Hercegovini da učestvuju u ovom nagradnom konkursu.

Pravo učešća imaju profesionalni novinari i fotoreporteri novinskih agencija, dnevnih listova, nedjeljnika i mjesečnika, javnih emitera i lokalnih televizija, radio stanica i internet portala (sa obavezno istaknutim impressumom).

Novinarska nagrada EKO NOVINARI: Odgovornno i uticajno izvještavanje o životnoj sredini dodjeljuje se u tri kategorije:
- Audio/video prilog (intervju, reportaža, TV/radio emisija, TV/radio prilog)
     - U kategoriju spadaju svi video ili audio prilozi na temu zaštite životne sredine objavljeni na TV ili radio stanici, na internet portalu ili drugoj medijskoj platformi u trajanju od minimalno 1 minute.
- Tekst (članak, vijest, kolumna, blog)
     - U kategoriju spadaju svi novinarski tekstovi na temu zaštite životne sredine, bez obzira na medijski žanr, objavljeni u štampanim medijima i/ili na internet portalima, sa minimalno 1.000 karaktera.
- Fotografije
     - U kategoriju spadaju novinarske fotografije, objavljene u štampanim medijima i/ili na internet portalima, koje upečatljivo oslikavaju temu konkursa.

Nagrade:
Nagrada za najbolja audio/video prilog na temu zaštite životne sredine –  DJI OSMO MOBILE 6 GIMBAL
Nagrada za najbolji tekst – Lenovo laptop IdeaPad + ruksak
Nagrada za najbolju fotografiju – GoPro kamera HERO 

Učesnici konkursa trebaju putem e-mail adrese [email protected] (Subject maila: Prijava za nagradni konkurs) dostave sljedeće informacije, u skladu sa odabranom kategorijom:
1. Video/audio prilozi
2. Tekstovi:
3. Fotografije

U okviru svake prijave je potrebno dostaviti kratku biografiju novinara i kontakt podatke (telefon, e-mail adresa, mjesto prebivališta).

Jedan novinar može aplicirati sa više medijskih materijala u jednoj ili u različitim kategorijama.

Rok za dostavljanje prijava je 25. avgust 2023. godine.

Više informacija na:
Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosleđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi. 



Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije
Gradska uprava Grada Bijeljina