Darivajući krv pokazali humani aspekt policijske profesije :: Semberija INFO ::

 

Darivajući krv pokazali humani aspekt policijske profesije


Policijski službenici Policijske uprave  Bijeljina u dvodnevnoj akciji, koja će trajati danas i sutra, u skladu sa potrebama Zavoda za transfuziju krvi Republike Srpske darivaće krv u prostorijama Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina.  Dobrovoljno darivajući krv   onima kojima je najpotrebnije, pripadnici Policijske uprave Bijeljina pokazaće humani aspekt policijske profesije.


 
- U toku trajanja ove dvodnevne akcije, koja se održava danas i sutra odazvaće oko 50 pripadnika Policijske uprave Bijeljina koji će darivanjem krvi iskazati humani aspekt policije. Izuzetno smo ponosi što u našim redovima imamo mlade kolege koje se vrlo rado odazivaju ovom pozivu“, istakla je Aleksandra Marić, portparol Policijske uprave Bijeljina.


 
Svaka doza krvi je dragocjena, a naročito u ljetnjem periodu, jer su tada povećane potrebe za krvlju zbog brojnih saobraćajnih nezgoda, migracija stanovništva i odlazaka na godišnje odmore, rekla primarijus dr Snežana Gegić, načelnik Službe za transfuzijsku medicicinu Bijeljina, i ovom prilikom se zahvalila pripadnicima Policijske uprave Bijeljina na izuzetnoj dugogodišnjoj saradnji i plemenitosti.


 
-Naš regionalni Zavod za transfuzijsku medicinu ima veliki davalački potencijal i imamo razvijeno davalaštvo. Krv uzeta ovdje u Bijeljini nije samo za zbrinjavanje oboljelih i povređenih u bijeljinskoj i zvorničkoj bolnici, nego i širom RS. Oko 60 odsto proizvedenih komponenti krvi mi šaljemo dalje, najviše za Klinički centar Banja Luka gdje se inače liječe i najteži pacijenti koji zahtijevaju velike količine krvi i krvnih komponenata i sa ove regije“, kazala je Gegićeva i naglasila da nisu u krizi što se tiče krvi i krvnih komponenata iako je ljeto, te da im ova akcija mnogo znači za popunjavanje rezervi krvi i da na ovaj način mogu osigurati najvažniji postulat u kliničkoj praksi koji glasi, „Krv čeka pacijenta, a ne pacijent da čeka krv“.

Semberija info