U Bijeljini održan koncert Tamburaškog orkestra “Tajna” iz Rume :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini održan koncert Tamburaškog orkestra “Tajna” iz Rume


U okviru kulturne manifestacije “Otvorena scena”, u Bijeljini je večeras održan koncert Tamburaškog orkestra “Tajna” iz Rume. 
 
Kako su za portal “Semberija info” istakli članovi ovog orkestra iz Rume, rado dolaze na gostovanja u Republici Srpskoj  i da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv za učešće na “Otvorenoj sceni” u Bijeljini.
 
Bijeljinci su večeras na platou Centra za kulturu uživali uz repertoar tamburaša iz Rume, uglavnom starogradske muzike.
 
Tamburaški orkestar “Tajna” iz Rume postoji od 2009. godine, svi su prvobitno bili članovi Gradskog tamburaškog orkestra “Branko Radičević, a potom su se osamostalii i osnovali Tamburaški orkestar “Tajna”.
 
“Brojimo pet članova. Sviramo sve, od klasične do starogradske i narodne muzike. Učestvujemo na kulturnim manifestacijama i na privatnim veseljima. Svi mogu da nas kontaktiraju putem Instagrama i Fejsbuk-a”, rekli su nam članovi orkestra “Tajna”.
 
Manifestacija "Otvorena scena"  tradicionalno se održava dugi niz godina kao jedna od najznačajnih kulturnih događaja u našem gradu tokom ljeta, koju karakteriše velika posjećenost i veliki broj učesnika kako iz Bijeljine tako i iz regiona.
 
Ove godine program "Otvorene scene" traje od 3. jula do 4. avgusta.

(Semberija info)