ZAVRŠENA 22. SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ZAVRŠENA 22. SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA



Predsjednik Skupštine grada Aleksandar  Đurđević podsjetio je da Skupština grada donijela sve odluke koje su u interesu grada i pored toga što je Poslovnikom predviđeno da se u slučaju nedolaska predlagača, skidaju sa dnevnog reda.

- Na dnevnom redu sa 49 tačaka bili su i izvještaji i planovi rada javnih preduzeća i ustanova. Ponosni smo na rad naših kulturnih ustanova u gradu, koji nas na najbolji način predstavljaju. Usvojili smo njihove izvještaje, ali mi je žao što nije bilo izvjestioca Direkcije za izgradnju i razvoj grada, jer je bespredmetno razmatrati izvještaj bez onog ko treba da podnese. Imali smo i izvještaj Doma zdravlja, gdje je evidentno da je grad ovoj ustanovi dužan oko 700.000 KM, što je jako loše. Imali smo sredstva koja su predviđena i rebalanskom i budžetom za ovu godinu, a za ovu godinu je uplaćena samo jedna tranša za januar mjesec”, rekao je Đurđević i dodao da je to neshvatljivo, s obzirom na značaj ove ustanove za grad i građane.



Đurđević je istakao da je grad izgubio i spor od Bijeljina gasa, a riječ je o iznosu sa kamatama u iznosu većem  od  625. 000 KM. On je dodao da podršku nije dobila Gradska toplana, jer je u prethodnom periodu za ovo preduzeće izdvojeno oko dva miliona KM, a nema efekta po pitanju toplovodne mreže. 

- Po ovom pitanju moramo tražiti rješenja, a odbornik DEMOS-a Zoran Pribišić je predložio i posebnu sjednicu po ovom pitanju. Odbornik SNSD-a Vaso Arsenović takođe je istakao da je potrebno tražiti kvalitetna rješenja za preduzeća koja egzistiraju na području grada, kao što je Toplana, Banja Dvorovi, Eko dep i td”, rekao je Đurđević. On je podsjetio i na neizdvajanje sredstava za Banju Dvorovi, a za izmirivanje obaveza prema Poreskoj upravi.

- Dug prema Poreskoj naslijedio je aktuelni direktor Banje Dvorovi,  Skupština je dala podršku Banji i rebalansom su obezbijeđena sredstva, ali grad ih nije doznačio”, rekao je Đurđević. Odbornici su usvojili i Odluku da se dobit iz pozitivnog poslovanja Banje Dorovi za 2022. godinu upotrijebi za pokrivanje gubitaka iz prethodnih godina.


Semberija info - O. Stjepanović