DIPLOMATE IZ TRI EVROPSKE ZEMLjE POSJETILI BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

DIPLOMATE IZ TRI EVROPSKE ZEMLjE POSJETILI BIJELjINU



Gradsku upravu Grada Bijeljina danas su posjetili ambasadori Holandije i Slovačke te šeg Diplomatske kancelarije Belgije u Bosni i Hercegovini. Diplomate je primio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izrazivši zahvalnost za sve što su vlade ovih država u prethodnom periodu učinile za građane Bijeljine.

- Dovoljno je istaći podršku koju je Holandija dala prilikom izgradnje i modernizacije gradske vodovodne i kanalizacione mreže. Mi smo uvažene goste upoznali sa trenutnim stanjem u ovoj oblasti kao i planovima za dalju izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. Razgovarali smo o tome kako Gradska uprava planira da olakša i unaprijedi život građana Bijeljine i u tom smislu naveli sve projekte koje smo do sada uputili ka višim instancama vlasti, tu prije svega mislim na Vladu Republike Srpske, kako bismo dobili podršku za realizaciju predstavljenih projekata. Takođe, istakli smo našu čvrstu opredijeljenost za borbu protiv kriminala i korupcije i upoznali diplomate sa radnjama koja smo do sada na ovom polju preduzeli“, izjavio je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Grada Bijeljina, dodavši još i problem funkcionisanja lokalne vlasti koji se manifestuje kroz nedovoljno usklađeno djelovanje Skupštine na jednoj i Gradske uprave Grada Bijeljina na drugoj strani.



Kako je naglasio Jan Valtmans, ambasador Holandije, današnja posjeta Bijeljini dio je redovnih aktivnosti diplomata akreditovanih u Bosni i Hercegovini, a koje se preduzimaju radi boljeg upoznavanja situacije u pojedinim bh. lokalnim zajednicama.
​ 
- Sve tri naše zemlje imaju neki oblik veze sa Bosnom i Hercegovinom i ovom regijom. Slovačka ovdje ima značajnu zajednicu svojih zemljaka, Belgija i Holandija su podržavale projekte iz poljoprivrede, dok je Holandija učestvovala u finansiranju izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Bijeljini. U tom smislu, razgovarali smo sa gradonačelnikom Petrovićem kako se u budućnosti naša saradnja može unaprijediti na ovim, ali i na drugom poljima“, rekao je ambasador Holandije u BiH, Jan Valtmans.