Svečanim postrojavanjem otvoreni 23. susreti radnika Elektroprivrede :: Semberija INFO ::

 

Svečanim postrojavanjem otvoreni 23. susreti radnika Elektroprivrede


U turističkom kompleksu Grad Sunca u Trebinju večeras su svečano otvoreni 23. susreti radnika Elektroprivrede Republike Srpske.
 
Ove godine igrama prisustvuje rekordan broj od oko 1500 učesnika. 630 takmičara u naredna dva dana takmičiće se u 13 sportskih disciplina, između ostalog u fudbalu, košarci, odbojci, streljaštvu, šahu, atletici, stonom tenisu, penjanju na stub, skok u dalj, navlačenju konopca....
 
Susrete radnika ERS-a svečano je otvorila predsjednica Sindikalne organizacije Elektroprivrede Koraljka Kovačević koja je istakla da energetika predstavlja prozor i svjetlo u budućnost, te da su ključna karika u lancu upravo radnici.

 
"Kao što je energetika prozor i svjetlo u budućnost, tako su radnici osnov svake kompanije, njeno zdravo tkivo. Zato smo se ovdje okupili danas. Sindikat radnika Elektroprivrede je uvijek bio pozitivan i orjentisan ka čovjeku. Sindikat radnika ERS-a ima viziju kako da zaštiti interese radnika, njihovih porodica i kako da se prilagodi procesima koji su neminovno pred nama, prvenstveno kada je riječ o promociji zelene energije i dekarbonizacije", istakla je Kovačevićeva na otvaranju.
 
Zahvalivši se na energiji koju su organizatori uložili da bi ovo takmičenje bilo na zavidnom nivou, Boban Benović, predsjednik Sindikata RiTE Ugljevik istakao je da je cilj i ideja, prije svega, druženje i razmjena iskustava.

 
"Učesnicima želim prije svega uspješno i fer nadmetanje bez povreda. Svi učesnici ovih susreta su ujedno i pobjednici, ne samo na igrama, nego i svakodnevno, svako na svom radnom mjestu. Poslovi koje obavljaju su nerijetko stresni i ispunjeni svakodnevnim izazovima, zbog čega su druženje i razmjena iskustava posebno važni. Nadam se da će radnici naše sindikalne organizacije, koja je ovdje i najbrojnija, i ove godine ponosno predstavljati naše preduzeće", rekao je Benović.
 
Pored sportskog dijela, i ove igre imaće i humani segment, jer će tokom tri dana aktivi dobrovoljnih davalaca krvi organizovati akciju dobrovoljnog darivanja krvi u dogovoru sa Bolnicom u Trebinju.
 
Iz Sindikata Elektroprivrede Republike Srpske najavljeno je da će tokom ovogodišnjih Radničkih sportskih igara biti potpisan sporazum i memorandum o saradnji i unapređenju poslovnih procesa u energetskoj djelatnosti sa Elektroprivredama Srbije, Hrvatske i Crne Gore.