Dječija ambasada "Međaši" kuca na Nobelova vrata :: Semberija INFO ::

 

Dječija ambasada "Međaši" kuca na Nobelova vrata


Humanitarna organizacija „Spasimo djecu“ najavila je da će, na inicijativu Društva za saradnju Australije i BiH, da predloži Dječiju ambasadu „Međaši“, čije je sjedište u istoimenom selu, nadomak Bijeljine, kraj Drine, za Nobelovu nagradu za mir.
 
Osnivač i generalni sekretar DA „Međaši“, Dušan Tomić, potvđujući ovu vesti ističe : -Nije važno da li će „Nobel“ stići u Međaše, već je nadragocjenije da je svijet prepoznao našu ideju i praksu u minulih skoro 35 ljeta. 


 
-Podrška za nominaciju stigla je i od naših zemljaka iz Malmea, koji su pozvali sve Semberce da se pridruže inicijativi na Nobelovu nagradu.
 
Tomić je, upravo, bio gost u Malmeu u Švedskoj, gdje se susreo sa našim rasejanjem.Dogovoreno je, kako ističe, da i u Malmenu bude konzulat DA "Međaši“.


 
-Vrlo je važno da je naša ideja, inače planetarnog karaktera, počela da se širi, a koliko to znači za djecu i budućnost naše planete, ne treba da se naglašava -kaže Tomić. -Svugdje sam u Švedskoj divno primljen.Ljudi znaju za minuli rad i sadašnje aktivnosti naše organizacije, koju su, svim srcem, podržale Ujedinjene nacije prije više od tri decenije.Naše je da radimo.Raduje nas nominacija za Nobelovu nagradu, ali, i bez nje i sa njom, naše aktivnosti su, svakodnevno, sve prisutnije, ne samo u zemlji, okruženju, Evropi, već i svijetu.