BIJELjINSKA BOLNICA DOBILA AUDIOLOGA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKA BOLNICA DOBILA AUDIOLOGA


Načelnica Odjeljenja za ORL, dr Nada Savić, završila je subspecijalistički ispit iz audiologije, te će usluge audiologa sada biti svakodnevno dostupne svim pacijentima koji gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici, a i šire.

Audiologija je primijenjena nauka, odnosno grana otorinolaringologije koja se  bavi poremećajima sluha i ravnoteže, ispitivanjem vrtoglavica, kod djece i odraslih. Učestalost ove patologije u opštoj populaciji je visoka, ističe je dr Savić.

U našoj bolnici pratimo djecu od rođenja, radimo neonatalni skrining, koji je veoma bitan za rano otkrivanje kongenitalne (urođene) gluvoće.

Takođe, radimo operativno i konzervativno liječenje poremećaja sluha, kod djece, omladine i odraslih. Posebno želim da naglasim da u našu ustanovu dolazi direktor Klinike za ORL i MFH, Kliničkog centra Srbije, prof.dr Nenad Arsović, koji se bavi otohirurgijom. Zahvaljujući njegovim edukacijama,  uveli smo nove metode u hirurškom liječenju poremećaja sluha“ naglašava Savićeva i dodaje da se na Odjeljenju za ORL uporedo radi i na unapređenju hirurškog liječenja maligniteta larinksa, zahvaljujući saradnji sa stručnjakom iz Beograda, prof.dr Antonom Mikićem, otorinolaringologom i onkohirurgom.



“Zahvaljujući razumijevanju menadžmenta bijeljinske bolnice, na čelu sa direktorom prof.dr Zlatkom Maksimovićem, planiramo razvoj audiologije I već je naručena određena količina audiološke opreme. Potreban je i tim ljudi koji bi pratili rad audiologa, prije svega surdolog, logoped I defektolozi, a očekujemo i pojačanje u broju specijalista otorinolaringologa“, rekla je načelnica Odjeljenja za ORl bijeljinske bolnice.

„Čestitam dr Nadi Savić koja odlično radi svoj posao u otorinolaringologiji, ali i u rukovođenju Odjeljenjem ORL. Subspecijalizacija iz audiologije je veliki doprinos našoj ustanovi I svim pacijentima koji se liječe u bijeljinskoj bolnici. Dodatno ćemo usavršavati i unapređivati rad na Odjeljenju za otorinolaringologiju, jer samo tako se može napredovati“, istakao je direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ prof.dr Zlatko Maksimović.