Maturanti Ekonomske škole otvorili sezonu proslave matura :: Semberija INFO ::

 

Maturanti Ekonomske škole otvorili sezonu proslave matura


Maturanti Ekonomske škole, njih ukupno stotinu dvadeset i devet, otvorili su večeras sezonu proslave maturskih večeri u Bijeljini.



Duško Đurić, direktor Ekonomske škole, kaže da profesori i učenici ove škole ispraćaju još jednu dobru generaciju učenika koji su sve svoje obaveze realizovali i uspješno okončali tokom srednjoškolskog školovanja.



 “Ostao im je još maturski ispit, čime, praktično, polažu i ispit zrelosti, kada je u pitanju srednjoškolsko razdoblje života. Naše je zadovoljstvo tim veće, jer je ova generacija u vrijeme velikih izazova, među kojima je bila i pandemija virusa korona, uspješno završila sve svoje obaveze. Učenici su stasali u zrele, ozbiljne mlade ljude i oni će u narednom periodu da se dalje školuju, usavršavaju kroz posao i izgrađuju. U našoj školi učenici se obrazuju za poslovno - pravne tehničare, ekonomske i bankarske tehničare i za trgovačka zanimanja. Što se tiče njihovih daljih interesovanja, vršili smo i neke analize u tom pravcu. Posljednjih godina opada interesovanje za studiranje, ali ova generacija, kao i ona prije njih, nekako kao da vraća to interesovanje za nastavak školovanja. Svi oni koji završe srednju školu imaju mogućnost da apliciraju za poslove u privredi i vanprivredi. Najviše mladih se iz ovih oblasti obrazovanja zapošljava u posljednje vrijeme”, ističe Duško Đurić.
 
Slijedim svoje snove

Jovana Stevanović, učenica generacije, smjer poslovno - pravni tehničar, sa svim odličnim ocjenama, planira da u Sloveniji studira kriminalistiku.



 “To mi je želja od malih nogu, ljubav iz djetinjstva. Slijedim svoje snove”, kaže kratko Jovana Stevanović.

Goran Milovanović iz Ugljevika, završio je Ekonomsku školu u Bijeljini. Kaže da aktivno igra fudbal.



“Završio sam smjer za bankarskog tehničara. Namjeravam da upišem neki privatni fakultet, a paralelno ću igrati fudbal. Trenutno igram za “Zvijezdu 09”, kaže Goran.

Vanja Macan, bankarski tehničar, planira da upiše Ekonomski fakultet u Bijeljini.

“ Zadovoljna sam srednjoškolskim obrazovanjem i onim što sam naučila u srednjoj školi. Profesori su nam puno pomagali, a i mi smo bili jedna vrijedna generacija”, kaže Vanja Macan.



(Semberija Info)