REGIONALNO TAKMIČENjE HOROVA – JU OSNOVNA ŠKOLA „SVETI SAVA“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

REGIONALNO TAKMIČENjE HOROVA – JU OSNOVNA ŠKOLA „SVETI SAVA“ BIJELjINA


 U Centru za kulturu grada Bijeljina 29. aprila 2023. godine održano je Regionalno takmičenje horova čiji je domaćin bila JU Osnovna škola „Sveti Sava“ Bijeljina.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je pet škola sa područja semberske regije koje su se predstavile muzičkim umijećem u trajanju od petnaest minuta, i to: JU Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Bijeljina, JU Osnovna škola „Dvorovi“ Dvorovi, JU Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Zabrđe, JU Osnovna škola „Filip Višnjić“ Donja Trnova i JU Osnovna škola „Sveti Sava“ Bijeljina.



Našu školu predstavljalo je dvadeset pet članova hora koje je predvodio nastavnik Darko Stevanović. Učenici su se predstavili obaveznom kompozicijom „Kiša pada“, zatim narodnim kompozicijama „Višnjičica rod rodila“ i „Zaspo Janko“, a  potom i kompozicijom „Slavimo te“, kompozitora Stevana Popovića.

Svi učesnici, posjetioci, ali i članovi žirija uživali su dok su slušali kompozicije koje su pripremili učesnici predvođeni svojim nastavnicima, te odluka žirija nije bila nimalo laka.

Najbolji je pobijedio kao što biva na svakom takmičenju, a to je naša JU Osnovna škola „Sveti Sava“ Bijeljina.
Na kraju takmičenja, najuspješnijim horovima dodijeljene su diplome.

Našim slavujima i nastavniku Darku Stevanoviću čestitamo i želimo sreću u nastavku takmičenja, odnosno, na republičkom takmičenju koje se održava u Banjaluci 27. maja .2023.