Uspješno završena prva etapa biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" :: Semberija INFO ::

 

Uspješno završena prva etapa biciklističke trke "Beograd - Banjaluka"


Danas je u Bijeljini završena prva etapa međunarodne biciklističke trke"Beograd - Banjaluka", koja je vožena od prestonice Srbije do Bijeljine.Ove godine učestvuje 170 biciklista, iz više od trideset zemalja sa četiri kontinenta.

Član ekipe “Voster “Bartoš Rudik, bio je najbrži na dionici od Beograda do Bijeljine. Rudik je po okončanju prve etape, izrazio zadovoljstvo što će put Vlasenice krenuti u žutoj majici, ali i naglasio da ga u nastvku trke očekuje težak posao.



 – Ovo je moja prva zvanična pobjeda i vrlo sam zadovoljan na kakav način smo kao tim odradili posao. Sutra je novi dan, vrlo teška etapa, ali sam optimista, imamo dosta bolji tim nego prošle godine”rekao je Rudik.

 Drugo mjesto  pripalo je Lorencu  Komfortiu iz Bardijanija, a on je ujedno obukao i bijelu majicu za najboljeg mladog vozača.Treće mjesto u prvoj etapi trke osvojio je član italijanskog Korateka, Atilio Viviani.  



Organizatori su zadovoljni prvom etapom, iako je bilo nekoliko neugodnih padova. – Na to na žalost ne možemo da utičemo. Ipak, sa aspekta bezbjednosti sve je bilo na vrhunskom nivou, a ja sam uvijek srećan kada granicu između Srbije i Srpske prođemo bez zaustavljanja. Veliko hvala Bijeljini koja se i ove godine pokazala da je sjajan domaćin “,rekao je između ostalog direktor BS RS Vladimir Kuvalja.

Kao i prethodnih godina, Grad Bijeljina je pokrovitelj cilja prve i starta druge etape ove trke. Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, ovom prilikom je istakao da je ova trka za Bijeljinu veoma značajna, te da ima posebnu simboliku.



Sutra je na programu najteža etapa trke, od Bijeljine preko Zvornika i Šekovića do Vlasenice.Završetak trke je planiran za 22. april  na areodromu Zalužani u Banjaluci.

(Semberija info)