Plesni spektakl u Centru za kulturu “Semberija" :: Semberija INFO ::

 

Plesni spektakl u Centru za kulturu “Semberija"


,,Bijeljina Dance Now",  tradicionalan plesni festival koji se održava svake godine u Bijeljini u aprilu u susret proslave Svjetskog dana plesa.

Ove godine će se održati 22.aprila u Centru za kulturu ,,Semberija"sa početkom u 10 časova, a već u jutarnjim satima najmlađi plesači će pokazati svoje plesno umijeće na sceni.

Svečani defile je predviđen za 12 časova gdjee slijedi predstavljanje svih baletskih studija i plesnih klubova.  Ove godine dolaze nam Baletski studio,,Leonessa" Beograd, Baletski studio,,Grazia" Beograd, Plesni klub,, MD Dance" Beograd, Plesna Akademija,,Viktori" Zenica, Plesni klub ,,101" Bijeljina, Plesni klub,,Stars" Subotica, Plesni klub ,,Princess" Šamac, Plesno sportski klub mažoret Stanari, Plesni klub ,,Sandoval" Tuzla, Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena "Sremska Mitrovica i Plesni klub Studio Olena" Bijeljina, koji su ujedno domaćini festivala.
 

​Stručni žiri koji će odlučivati o najboljima je u sastavu: predsjednik Udruženja baletskih umjetnika Vojvodine Gabrijela Teglaši Jojkić, koreograf Asmir Rahmanović, koreograf Jasenka Bitić Ramac, trener plesa Jelena Kovačev i predsjednik žirija Aleksandar Milin, koji je i direktor festivala. Učenici,, Studija Olena" vrijedno su se spremali za ovaj Festival i nadaju se uspjehu, a i specijalnim nagradama, kao što su besplatne kotizacije za neke od evropskih gradova: Prag, Beč, San Marino, Pariz...