CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“: ZAVRŠENI „DANI KOMEDIJE“ :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“: ZAVRŠENI „DANI KOMEDIJE“


Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, koji je počeo 27. marta predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike Srpske Banjaluka, završen je. Podsjećamo da je tekst i režiju za predstavu “Hrkači” potpisao Nikola Pejaković, režiju Andrea Ada Lazić, a igrali su Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Ljubiša Savanović i Danilo Kerkez.

Predstava “Veliki talas” na repertoaru je bila 28. marta, za koju je tekst potpisao Igor Amadei, a režiju Nenad Gvozdenović. Igrali su Ljiljana Stjepanović, Lana Karaklajić, Pavle Pekić, Tanja Bošković, Brđanin, Ljubiša Savanović i Danilo Kerkez. U srijedu, publika je imala priliku da uživa u predstavi “Šta je sobar video“ na tekst Džo Ortana i režiju Srđana Karanovića. Igrali su Ivana Dudić, Brankica Sebastijanović, Stefan Radonjić, Jelisaveta Karaksić, Dušan Matejević i Bogdan Bogdanović.



Predstava “Šećer je sitan, osim kad je kocka” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke na repertoaru je bila 30. marta, čiji tekst i režiju je potpisao Nikola Pejaković. U predstavi su igrali Velimir Blanić, Ljubiša Savanović, Aleksandra Spasojević i Miljka Brđanin. Završno veče bilo je rezervisano za predstavu “Sportsko srce” beogradskog “Zvezdara teatra”.

Predstava je rađena na tekst Đorđa Milosavljevića i režiju Milana Karadžića. U predstavi su igrali Mima Karadžić, Nela Mihajlović, Aleksandar Đurića, Nina Nešković i Nikola Šurbanović. Tročlani žiri u sastavu: Dušan Tuzlančić, Jovan Gajić i Sonja Spivak, odlučili su da nagradu za najbolju predstavu dobiju „Hrkači“, najbolja glumica je Nikolina Friganović za ulogu Darinke u predstavi "Hrkači", a najbolji glumac Mima Karadžić za ulogu Branka Macure u predstavi "Sportsko srce".