SEDMA „PRIMAVERA“ U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SEDMA „PRIMAVERA“ U BIJELjINI


Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”, organizatori su sedmog međunarodnog muzičkog festivala “Primavera“, koji se održava u Etno-selu „Stanišići“.

Manifestacija će trajati do 2. aprila, a takmičarski karakter privukao je više od pet stotina muzičara iz regiona, ali i obrazovne institucije iz zemalja u okruženju: Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Na programu je planirano takmičenje u nekoliko disciplina: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo, a muzičko umijeće ocjenjivaće stručni žiri koji čine eminentni umjetnici i pedagozi iz regiona. Ono što „Primaveru“ izdvaja od drugih festivala je nagrada koja nosi naziv „Ja sam učenik škole“ koja daje mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu.

Nagrada je izuzetno vrijedna, a riječ je o pianinu marke Feurich. Ovogodišnji sponzor glavne nagrade, Grad Bijeljina, na ovaj način želi da da doprinos razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i obrazovnih institucija i pruži prijateljsku platformu podrške budućim mladim umjetnicima.
 

Festival je otvorio gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, a svečani koncert održao je klavirski duo kojeg čine Marija Gođevac i Dragomir Bratić iz Beograda.

Zatvaranje manifestacije i svečana dodjela glavne nagrade predviđeni su za nedjelju, 2. april, u 20.30 časova.