"POKRENIMO BIJELjINU" U HASAMA: BIJELjINA MORA BOLjE! :: Semberija INFO ::

 

"POKRENIMO BIJELjINU" U HASAMA: BIJELjINA MORA BOLjE!


Predstavnici Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ održali su večeras tribinu u Hasama. Okupljenim građanima su se obratili predstavnici SNSD-a, Pokreta za Bijeljinu, SDS Semberija – Mićo Mićić i DEMOS-a. Kao i na svim dosadašnjim tribinama održanim širom Semberije građani su pozvani da na referendumu u nedjelju, 19. marta, podrže opciju ZA OPOZIV.

- Okupili smo se večeras u Hasama na ovom velikom narodnom skupu da pošaljemo poruku da Bijeljina više nema vremena za čekanje. Prethodne dvije godine su nažalost izgubljene i za sedam dana imamo priliku sa narodom Semberije pokrenuti naš grad. Dosta je bilo stagnacije", izjavio je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.



Govornici su naglasili da se u javnom životu Semberije trenutno prisutna dva koncepta. Koncept svađe, raskola, nesaradnje sa višim nivoima vlasti i koncept okupljanja svih konstruktivnih snaga u Semberiji.

- Želim da kažem da mi ne rušimo nikoga. Mi samo želimo Bijeljinu vratiti na staze uspjeha na kojima je bila do 2020. godine. Svi znamo da je do unazad dvije godine Bijeljina bila grad koji se najbrže razvijao u Republici Srpskoj. Svjedoci smo da je taj trend u posljednje dvije godine ne samo usporen nego je u potpunosti zaustavljen. Žao mi je zbog ovakvog stanja u kojem prvi čovjek Bijeljine ni po kom osnovu ne konsultuje predstavnike ni državnih ni republičkih vlasti ali ni većine u Skupštini Grada Bijeljina. Vjerujem da ćemo, počevši od 20. marta ostaviti ovaj period stagnacije iza nas i Bijeljinu vratiti na mjesto koje joj pripada", rekao je Čedomir Stojanović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.


Semberija info