Dr Osmanagić održao predavanje u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Dr Osmanagić održao predavanje u Bijeljini


U Bijeljini je večeras bilo govora o fenomenu „bosanskih piramida“ koji je okupljenima približio dr Semir Osmanagić. Ovo je bila njegova prva naučna posjeta Bijeljini gdje je detaljnije govorio o temi: „Balkan (Hum) kao središte svijeta – Energija bosanskih piramida“. Prilika je bila i da se kaže riječ-dvije i o njegovoj novoj knjizi „Moja priča – Otkrivena tajna bosanskih piramida“.



- U Bijeljinu sam prvi put došao 1985. godine na odsluženje vojnog roka. Večeras sam prvi put sa predavanjem odnosno prezentacijom projekta istraživanja bosanskih piramida. Nećemo stati samo na tome, ići ćemo i malo šire i govoriti o našim ljudima na Balkanu, o našem ilirsko-slavenskom porijeklu. Obzirom da vodim najaktivniju istraživačku lokaciju na svijetu, istraživanje prvih, i najvećih evropskih i svjetskih piramida iskoristiću priliku da ljudima približim više detalja o ovom projektu“, rekao je za „Semberija INFO“ dr Semir Osmanagić.

Dr Semir Osmanagić je istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor je 18 knjiga o drevnim civilizacijama prevođenim na 17 jezika. Član je ruske Akademije prirodnih nauka iz Moskve, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, član Aleksandrijskog arheološkog društva iz Egipta, dobitnik priznanja Kongresa SAD, nosilac priznanja ‘Dijamant nauke o piramidama’ Kongresa o piramidama u indijskom Bangaloreu, dobitnik priznanja ‘Amelia Edward’ o unaprijeđenju nauke o piramidama iz Čikaga, SAD. Proglašavan je dva puta „Ličnošću godine u BiH“ 2007. i 2021. godine. Pronalazač je i glavni istraživač bosanskih piramida u Visokom od 2005. do danas. Prvi je počasni građanin Visokog (2006.).


Semberija info - I. Gutić