“Bratska saradnja Ugljevika sa opštinama Kidričevo i Kavadarci” Prijem za delegacije iz Slovenije i Sjeverne Makedonije :: Semberija INFO ::

 

“Bratska saradnja Ugljevika sa opštinama Kidričevo i Kavadarci” Prijem za delegacije iz Slovenije i Sjeverne Makedonije


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić upriličio je prijem za delegacije opštine Kidričevo iz Slovenije i Kavadarci iz Sjeverne Makedonije koji su bili u posjeti ovoj podmajevičkoj opštini tokom slavskih svečanosti.

Perić je naglasio da su prijatelji bogatstvo.

-To su naše bratske opštine u kojima imamo priliku da vidimo dobre strane funkcionisanja lokalnih samouprava a u ovoj godini naš fudbalski klub iz Tutnjevca je gostovao u opštini kavadarci i i ostvario saradnju-rekao je Perić.

On je podsjetio da se zastava opštine Ugljevik neprestano vijori u parku “Generacija” u Kidričevu a kada je postavljena intonirana je himna Republike Srpske.

-Više puta u toku godine zvanično odlazimo u posjetu Kidričevu ali i njih ugostimo u Ugljeviku. U narednom periodu dogovoreno je da naše lovačko udruženje posjeti ovu slovenačku opštinu i da ostvare saradnju-naveo je Perić.
Župan opštine Kidričevo Anton Leskovar kaže da se vidi napredak Ugljevika na svim poljima.

-Kada dođem u Republiku Srpsku i naš bratski Ugljevik, obavezno posjetim i ugljevička sela i zaista je sve lijepo uređeno i vidi se da je to napredna sredina sa ljubaznim, vrijednim i čestitim domaćinima-rekao je Leskovar.

Predstavnik opštine Kavadarci Pero Nikolov istakao je da opština Ugljevik ima potencijal za dalji razvoj.

-Potrudićemo se da našu saradnju podignemo na viši nivo, a to je saradnja iz oblasti privrede-rekao je Nikolov.
Gosti iz Sjeverne Makedonije posjetili su i ugljevičko Komunalno preduzeće “Kompred”.