JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Svečanim defileom mali maturanti oprostili se od vrtića :: Semberija INFO ::

 

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Svečanim defileom mali maturanti oprostili se od vrtića


Sa rukom u ruci, mašnicama u kosi i oko vrata, haljinicama i košuljama, maleni maturanti Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ u dvorištu objekta „Radost“ danas su strpljivo čekali svoj red da prošetaju bijelim tepihom i na taj način obilježe kraj svoga predškolskog obrazovanja. Sa velikim predškolskim znanjem, lijepim uspomenama i velikim brojem prijateljstava stečenim u vrtiću, u septembru će sjesti u školske klupe širom grada Bijeljina.



Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, rekao je da će ove godine 160 – oro djece iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina proslaviti „Malu maturu“ i krenuti u prvi razred osnovne škole.

- Mi smo se trudili da im svaki dan proveden u vrtiću bude radostan, pa tako i ovaj današnji dan, koji smo simbolično nazvali „Mala matura“. Ovom prilikom bih želio da svima njima poželim srećan polazak u školu, da budu dobri đaci i da budu dobri ljudi, a njihovim roditeljima bih se zahvalio na saradnji koju smo imali u proteklom periodu i da na neki način i dalje budemo partneri u odrastanju njihove djece“, istakao je Vujanović.



Snježana Kašiković, stručni saradnik – psiholog u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina rekla je da, u skladu godišnjeg programa rada, imaju niz aktivnosti, kojima ispraćaju njihove predškolce u školske klupe.

- Skoro smo imali godišnju priredbu „Vrbicu“, a danas proslavljamo našu „Malu maturu“. Uz prigodnu dječiju muziku i malu zakusku proslaviće svoj odlazak iz vrtića. Ovo su  za nas, ali i za njih jako emotivni, ali srećni i lijepi trenutci“, kazala je Kašikovićeva i dodala da „Malu maturu“ organizuju u saradnji sa roditeljima i ovom prilikom im se zahvalila na pomoći i saradnji.

Danas su „Malu maturu“ proslavile „Sovice“, „Bubamarice“, „Tufnice“ i „Pačići“.
 

Semberija info - S. Jovanović