Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“ okupiće veći broj izlagača iz RS i zemalja okruženja :: Semberija INFO ::

 

Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“ okupiće veći broj izlagača iz RS i zemalja okruženja


U Bijeljini će se 27. i 28. maja održati Sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“, na kojem se očekuje učešće 80-tak izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Sajam organizuje Turistička organizacija Grada Bijeljine, a uz podršku Gradske uprave Bijeljina.

„Organizujemo Sajam turizma i gastrokulture, na kojem će se predstaviti oko 80 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i Republike Srpske, koji će prezentovati turističku, etno, gastro i ostalu ponudu“, kažu za "Semberija info" u Turističkoj organizaciji Bijeljine.



Sajam se održava 27. i 28. maja u Hotelu „Drina“,  a ceremonija svečanog otvaranja  održaće se u petak, 27. maja, sa početkom u 12.00 časova.

Učesnicima i gostima, kako je planirano, obratiće se direktorica Turističke organizacije Jasmina Abdulahagić, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović,  predsjednik Skupštine Bijeljine Aleksandar Đurđević i direktor Turističke organizacije RS Miodrag Lončarević, koji će i otvoriti Sajam turizma.

Cilj ove sajamske manifestacije je promocija turističke ponude na području Bijeljine. Specifičnost ovog sajma ogleda se i u tome što je u pitanju sajam sa širim spektrom sadržaja i izlagača.

Učešćem izlagača iz Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske bijeljinski sajam je dobio međunarodni značaj, a na njemu će se promovisati sve ono što je vezano za turističku privredu, ali i promociju regionalnih manifestacija, kao i nacionalnih kuhinja.

Pozivno pismo i prijavni list upućen je svim turističkim organizacijama, turističkim agencijama, ugostiteljskim objektima i privrednim subjektima na području Bijeljine, značajnim turističkim subjektima zemalja iz okruženja, kao i ranijim učesnicima sajma turizma.

U Turističkoj organizaciji Grada Bijeljine navode da će izlagački prostor i štandovi svim učesnicima Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“ biti besplatni.              

Ulaz za sve posjetioce ove sajamske manifestacije biće besplatan.


Semberija info - Z. Kusmuk