KONAČNO: POTPISAN UGOVOR O ODRŽAVANjU JAVNE RASVJETE :: Semberija INFO ::

 

KONAČNO: POTPISAN UGOVOR O ODRŽAVANjU JAVNE RASVJETE


U prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina danas je, nakon dugotrajnih administrativno-pravnih procedura potpisan ugovor o održavanju javne rasvjete na području Bijeljine za 2022. godinu. Ugovor je potpisao gradonačelnik Ljubiša Petrović i Velibor Vidaković, direktor kompanije „Telefonija Vidaković“ iz Doboja a odnosi se na održavanje oko 20.000 rasvjetnih tijela na području grada. Ugovor je vrijedan 170.000 konvertibilnih maraka.
-Zahvalio bih se građanima na strpljenju tokom prethodnih sedam mjeseci neodržavanja javne rasvjete. Ujedno svim građanima upućujem izvinjenje zato što su morali da trpe sve ove blokade. Izvinjavam se u svoje i u ime Gradske uprave ali i u ime svih onih koji su doprinijeli da se ova javna nabavka, njeno provođenje i potpisivanje ovog ugovora bespotrebno oduži na sedam mjeseci“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović i najavio intenziviranje radova kako bi se u naredna dva mjeseca sistem javne rasvjete na području grada vratio u optimalan režim rada.
Gradonačelnik je obavezao službenike Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine i Odsjeka za poslove mjesnih zajednica Gradske uprave grada Bijeljina da sa izvođačem radova imaju što efikasniju međusobnu saradnju kako bi se sa što manje problema nastavilo održavanje i funkcionisanje sistema javne rasvjete na području grada. 


-Po danas potpisanom ugovoru dužni smo u narednih pet dana dostaviti bankovnu garanciju. Mi ćemo to uraditi sutra kako bi od petka izašli na teren i počeli rješavati nagomilane probleme. Angažovaćemo maksimalan broj ekipa koji će po određenim prioritetima rješavati problematiku javne rasvjete na terenu. Zamolio bih građane za strpljenje a mi ćemo se potruditi da u narednih 15 do 20 dana popravimo najkritičnija mjesta“, rekao je Velibor Vidaković, direktor „Telefonija Vidaković“.

Semberija info