Windows 12 nećemo vidjeti ove godine, ali noviteti stižu na Windows 11 :: Semberija INFO ::

 

Windows 12 nećemo vidjeti ove godine, ali noviteti stižu na Windows 11


Foto: Ilustracija
Microsoft još nije najavio Windows 12, ali ipak se priča o novom operativnom sistemu.

Zak Bouden, sa sajta Windows Central, za sada je samo otkrio da Windows 12 ne izlazi ove godine, a da će Microsoft nastaviti da ažurira Windows 11 i uvodi nove funkcije. Windows 12 navodno nosi šifru "Hudson Valley".

Neke od funkcija koje su trebalo da budu dio Windowsa 12, trebalo bi da stignu na Windows 11 u ažuriranju Windows 11 24H2 koje očekujemo ove jeseni.

Windows 11 je često kritikovan zato što traži instaliranje Trusted Platform Module (TPM) na računar korisnika. Iz Microsofta tvrde da je to način podizanja bezbjednosti Windows ekosistema, piše Digital Trends. Očekuje se da će isti ekosistem biti dostupan i u daljim ažuriranjima, uključujući i Windows 12.

Kad god bude lansiran, očekuje se da će Windows 12 biti besplatna nadogradnja za korisnike Windowsa 11, isto kao što korisnici Windowsa 10 mogu besplatno da nadograde sistem na Windows 11. Naravno, ovo još nije potvrđeno.

Odaberite najnoviju Galaxy A seriju sa fenomenalnom kamerom koja radi izuzetno živopisne i stabilne videozapise.

Očekuju se i poboljšanja u AI mogućnostima, i to već u sledećem ažuriranju Windowsa 11. Očekuje se da će Copilot u Windowsu 11 24H2 bolje razumeti korisnika zahvaljujući funkciji "AI Explorer". AI Explorer može da kontekstualizuje šta se događa na vašem ekranu i pomogne vam pri radu na računaru.

Poznata novina koja dolazi u Windows 11 je "Super rezolucija" koja koristi AI za povećanje kvaliteta grafike u igrama.

(B92)