Karlos Alkaraz osvajač Rolan Garosa! :: Semberija INFO ::

 

Karlos Alkaraz osvajač Rolan Garosa!


Foto: Instagram

Španac Karlos Alkaraz osvajač je ovogodišnjeg Rolan Garosa prvi put u karijeri. Slavio je protiv Zvereva u napetom meču rezultatom 3:2.

Alkarazu je ovo treći Gren slem pehar, dok Zverev još jednom nije uspio da prestižni trofej prenese u svoju vitrinu.

Za one koji su propustili, meč je bio dinamičan i neizvjestan. Do četvrtog seta pobjednik se nije znao, naročito nakon nevjerovatnog povratka i preokreta Zvereva. Ipak, u četvrtom setu stvar je bila očigledna nakon uvjerljivih 6:1 u gemovima za Alkaraza.

Kako je meč izgledao pročitajte u nastavku.

Prvi set 1:0 za Alkaraza

Oba tenisera su u meč ušli nesigurno. Već na startu meča Zverev gubi svoj servis, a umjesto potvrde, i Alkaraz gubi svoj.

Igra se nešto stabilizovala u sljedeća dva servis gema, ali Zverev ponovo gubi svoj servis pri rezultatu 2:2. Za razliku od prethodnog brejka, Alkaraz uspijeva ovaj da potvrdi.

Poljuljani Zverev napravio je još jedan kiks i predao još jedan brejk dovoljan da Alkaraz osvoji set. Pri rezultatu 5:3, Španac je agresivno još jednom napao servis Zvereva i iskoristio prvu brejk priliku za 6:3 u setovima.

Drugi set

Zverev se vraća u meč. Ne djeluje jednostavno, ali Nijemac ne odustaje. Maratonski prvi gem na servis Alkaraza pokazao je da će o odluka o šampionu Rolan Garosa pasti mnogo kasnije.

Tenzije su trajale do rezultata 2:2 kada Alkaraz gubi brejk i prednost prepušta Zverevu. Nijemac preuzima inicijativu i nakon potvrde brejka, još jednom oduzima servis gem Alkarazu.

Uspješno se vraća u set rezultatom 6:2 i trenutnih 1:1 u setovima.

Treći set

Treći set oslikao je pravi spektakl u Parizu. Alkaraz je bio siguran na svom servisu, a koliko je njegova igra bila agresivna pokazuje šesti gem u setu kada uzima brejk. Zverevu je oduzeo servis bez izgubljenog poena i poveo sa 4:2.

Sve je ličilo na uspjeh poslije potvrde brejka. Imao je Alkaraz 5:2 u gemovima i čekao je svoj servis za 2:1 u setovima.

Onda je uslijedila nevjerovatna igra Zvereva koji je napravio spektakl. Osvojio je svoj servis gem i odlučio da napadne Alkaraza. Velika drama pripala je Nijemcu. Na sljedeći svoj servis osvetio se Alkarazu, pa ga je slavio bez izgubljenog poena.

Koliko je bio Nijemac agresivan pokazuje i naredni gem kada je oduzeo servis Alkarazu sa tek jednim osvojenim poenom. Uslijedila je maratonska borba u narednom gemu na servis Zvereva, ali je Nijemac nakon nekoliko odlaganja uspio da osvojio peti gem zaredom i napravi preokret za 2:1 u setovima.

Četvrti set

Sve će se znati u petom setu, ali sudeći po nastupu Karlosa Alkaraza u četvrtom setu, Španac ide po još jednu titulu. 

Zverev je sve konce koje je prikupio u trećem setu izgubio pred Alkarazom. Ništa ga nije išlo, a ponajmanje njegov servis koji je osvojio samo jednom u petom setu. Alkaraz je slavio sa 6:1 i juri ka još jednoj tituli u Parizu.

Peti set

Fizički i psihički iscrpljen Aleksandar Zverev poklekao je pred Alkarazom. Iako je meč mogao otići u dva pravca, Alkaraz se potrudio da on bude taj koji će podići pehar.

Slavio je sa 5:2 i tako došao do trećeg Gren slem trofeja u karijeri.


Izvor: Glas Srpske