Potvrđeno: Novak Đoković uspješno operisan, ovo su detalji :: Semberija INFO ::

 

Potvrđeno: Novak Đoković uspješno operisan, ovo su detalji


PARIZ- Novak Đoković je zbog povrede meniskusa koljena odustao je od Rolan Garosa, a odmah poslije ove informacije uslijedile su dodatne brige, jer su Olimpijske igre, na kojima Nole želi da nastupi sve bliže. Ispostavilo se da jedan od najboljih tenisera svih vremena ništa ne prepušta slučaju pa se odlučio na operaciju.

Naime, poslije odustajanja sa turnira, Nole je sam potvrdio u objavi na društvenim mrežama da je u riječ o pucanju meniskusa desnog kolena. Ovo je povreda koja zaigurno odvaja sportiste od terena, i potreban je oporavak, a operacija sve drastično ubrzava.

Novak je odmah nakon što je dobio informaciju i detaljnije rezultate magnetne rezonance počeo sa novom misijom - oporavak do Olimpijskih igara u Parizu.

Odmah su kontaktirani naveći stručnjaci za ovaj tip povreda i operacije u Srbiji i svijetu. Nole i njegov tim uveliko rade na pronalasku najboljeg rješenja i klinike u kojoj će se operisati, kako bi već mogao da počne proces oporavka od povrede.

Tako, ovog četvrtka, brojni svjetski mediji, poput L'Equip i Gazetta dello Sport  su prenijeli da je srpski teniser uspješno operisan i oporavak bi trebalo da traje oko tri nedjelje.

Da podsjetimo, Olimpijski turnir u tenisu počinje 27. jula, do tada je ostalo nešto više od sedam nedjelja.

Ostaje nam da se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode i da će postojati šansa da se Novak oporavi.

Ono što Novaka može da ohrabri, to je i činjenica da je jedan od najvećih stručnjaka u Srbiji u ovoj oblasti, doktor Dejan Aleksandrić, u izjavi za Telegraf objasnio da proces rehabilitacije kod vrhunskih sportista poslije operacije, u zavisnosti od stepena povrede, može da bude od četiri do šest nedjelja.

- U zavisnosti od stepena povrede, ukoliko je neophodno da dođe do operacije, kod povrede kolena, oporavak kod profesionalnih sportisa može da traje i od četiri do šest nedelja. Tako da, kada je Novak Đoković u pitanju, verujem da se možemo nadati da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu - rekao je dr Aleksandrić za Telegraf.


Izvor: Telegraf / Glas Srpske