Đoković ili Alkaraz – ko će na kraju godine biti broj 1? :: Semberija INFO ::

 

Đoković ili Alkaraz – ko će na kraju godine biti broj 1?


Novak Đoković započeo je 391. nedjelju na prvom mjestu na svijetu. Iako trenutno ima veliku prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza, trka za poziciju broj jedan biće više nego uzbudljiva, pogotovo zbog Novakove odluke da ne igra mnogo turnira do kraja sezone.

Đoković sada ima 11.795 bodova, što je 3.260 više od Alkaraza. Novak je već sedam puta završavao godinu kao svjetski broj jedan, što je rekord, i više puta je naglasio da mu to nije prioritet.

Otuda i njegova odluka da ne igra sve do turnira u Parizu koji počinje krajem oktobra, neće ga biti, kao što je već poznato, u Kini gdje je tradicionalno imao uspjeha.

Đoković do kraja godine brani 2.850 bodova, a Alkaraz samo 360. Za razliku od Novaka, Španac je nekoliko puta naglasio da mu je broj jedan na kraju sezone veliki motiv, što znači da će igrati pun raspored do kraja.

U svakom slučaju, Đoković je već obezbedio 397 sedmica na vrhu, a ostaje da se vidi hoće li uspeti da probije i magični broj 400. Igraće još u Parizu i Torinu do kraja sezone (uz Dejvis kup, koji ne donosi bodove), možda i jedan manji turnir prije, ali to nije sigurno.

(B92)