Đoković dobio vizu za Australiju, oglasio se ministar za emigraciju i objasnio zašto je promenjena odluka :: Semberija INFO ::

 

Đoković dobio vizu za Australiju, oglasio se ministar za emigraciju i objasnio zašto je promenjena odluka


Novak Đoković će se i zvanično takmičiti na Australijan openu 2023. godine.

U saopštenju je ministar za emigraciju Andru Gils pojasnio zbog čega je odlučeno da se Đokoviću ukine trogodišnja zabrana za ulazak u Australiju i otkrio je da je već i dobio vizu.

„Nakon što mu je otkazana viza, gospodin Đoković je tražio povlačenje odluke o otkazivanju vize u skladu sa zakonom o migraciji. Nakon što smo uzeli u obzir sve relevantne faktore, Ministar za imigraciju, građanstvo i multikulturalna pitanja Andre Gils odlučio je da povuče odluku o otkazivanju po članu 133F(4) zakona o migracijama. Snaga ovog člana može da bude sprovedena samo od strane ministra lično.

Odluka da se otkaže viza po članu 133C(3) može da bude promenjena ako osoba pokaže ministru da osnova za otkazivanje vize više ne postoji. Odluka da se povuče otkazivanje vize ne znači da je originalna odluka bila greška.

Od kada je gospodinu Đokoviću otkazana viza januara 2022, sva granična ograničenja u vezi sa koronavirusom pod zakonom od biološkoj bezbednosti iz 2015. godine su sklonjenja, uključujući i dokaz da je potrebna vakcinacija protiv koronavirusa da se uđe u Australiju.

Gospodinu Đokoviću je posledično odobrena privremena viza da uđe u Australiju“, stajalo je u saopštenju koje je potpisao ministar Gils.


Nova rs